Nutanix brengt updates voor Beam

Nutanix kondigt nieuwe updates aan voor Beam die het inzicht in kosten en optimalisatiemogelijkheden voor on-premise moeten uitbreiden. Met de opwaardering krijgen klanten volledig overzicht en inzicht in hun complete infrastructuur, waaronder publieke en private clouds, waardoor ze voor iedere applicatie de juiste omgeving kunnen selecteren.

Volgens Nutanix kunnen meer voorspelbare applicaties, zoals data back-up, databases en bedrijfsapplicaties, duurder zijn wanneer ermee wordt gewerkt in private clouds, terwijl minder voorspelbare workloads, zoals mobile en digital en IoT-services, meer geschikt kunnen zijn voor een publieke cloud-infrastructuur. Beam biedt vanaf nu ook een wereldwijde multi-cloud view, zodat klanten cloud-gerelateerde uitgavenpatronen kunnen visualiseren in één dashboard, waardoor het volgens Nutanix eenvoudiger wordt beslissingen te nemen die leiden tot kostenbesparing en zorgen voor compliancy met regelgeving.

Nutanix haalt een onderzoek van IDC aan. Volgens dat onderzoek “meldt 80% van alle klanten dat het terughalen van workloads uit publieke cloud-omgevingen” en “de complexiteit van het managen van een steeds meer opgesplitst applicatieportfolio, verdeeld over meerdere omgevingen, zorgt voor een verscherpte focus op TCO (Total Cost of Ownership) en op de prestaties van de afzonderlijke onderdelen.”

Inzicht in clouds

Wanneer organisaties focussen op publieke cloud deployments om beter inzicht te krijgen in wat er wordt geconsumeerd, worden bestaande private cloud deployments, inclusief potentiële kostenbesparingen, volgens de leverancier vaak genegeerd, wat leidt tot een incompleet beeld van de enterprise-infrastructuur van een bedrijf. Beam biedt klanten voortaan een kostenoverzicht van de Nutanix-softwarelicenties, zodat zij begrijpen welke kosten verband hebben met hun Nutanix private cloud-omgevingen, alsook met hun publieke cloud-deployments op populaire cloud-platforms. Naast het verkrijgen van volledig inzicht in de gehele publieke cloud-consumptie, kunnen Nutanix-klanten vanaf nu ook zien hoeveel zij spenderen op elk Nutanix-cluster dat door hen is opgezet en ontvangen zij een melding wanneer ze meer software moeten toevoegen op basis van consumptietrends; allemaal in één management-dashboard. Deze wereldwijde blik stelt klanten er uiteindelijk toe in staat hun volledige IT-infrastructuuromgeving te beheren.

“Wij groeien in snel tempo en met een grote publieke cloud-footprint om ervoor te zorgen dat wij gedetailleerd inzicht en controle hebben om overbesteding te voorkomen”, zegt Anuj Gupta, CEO van Hitachi Systems Micro Clinic. “Toen wij onze cloud-deployments verdubbelden, identificeerde Nutanix Beam zoveel besparingen dat onze totale uitgaven niet groeiden. We kijken er erg naar uit om datzelfde inzicht te hebben voor onze toekomstige on-premises deployments, om zo complete kostenoptimalisatie over onze multi-cloud infrastructuur te garanderen.”

Naast de huidige support voor de belangrijkste publieke cloud-platforms, waarmee klanten inzicht en controle verkrijgen voor hun publieke cloud-deployments, biedt de nieuw toegevoegde support voor kostenbeheer in Beam voor Nutanix Clusters volgens de leverancier het volgende:

Unified governance voor alle clouds: CIO’s en I&O-leiders kunnen consumptie centraal beheren voor private, publieke en hybride clouds, en kunnen beslissingen over toekomstige consumptie efficiënter nemen.

Continue kostenoptimalisatie: Beam voert intelligente analyse uit van cloud-consumptietrends om zo een lijst met producttypen en tijdlijn voor toekomstige aankopen te bieden en cloud-gerelateerde kosten te optimaliseren voor zowel private als publieke clouds.

Kostenanalyse op clusterniveau: Klanten kunnen de kosten inzien van elke Nutanix-cluster en de kosten van de softwarelicenties voor elke cluster.

“De hybride cloud wordt niet langer gezien als een korte tussenstop op de weg naar een toekomst met een volledig publieke cloud. Het is een eersteklas bestemming voor klanten die zich realiseren dat zij de extra voordelen willen van de publieke én private cloud”, zegt Sunil Potti, Chief Product & Development Officer bij Nutanix. “Om dit tot een succes te maken, moeten bedrijven begrijpen hoe zij gebruikmaken van hun infrastructuur, onafhankelijk van het platform en in één overzicht. Nutanix Beam biedt nu dat inzicht, zodat klanten eindelijk weloverwogen beslissingen kunnen maken over hun gehele infrastructuur.”

Beschikbaarheid

Beam voor Nutanix on-premises deployments is beschikbaar vanaf eind 2018. Prijzen worden bekend gemaakt rond de release-datum. De website biedt een gratis proefperiode van Nutanix Beam aan.