IBM koopt Red Hat om cloud computing

IBM gaat Red Hat overnemen voor 33,4 miljard dollar, wat de grootste overname is in de geschiedenis van Big Blue zou zijn. Dat hebben de twee bedrijven dit weekeinde bekend gemaakt.

Cloud computing is volgens IBM een belangrijke reden voor de interesse in Red Hat. IBM betaalt 190 dollar, 167 euro, per aandeel voor de Linux-specialist. “De aankoop van Red Hat is een gamechanger”, zegt Ginni Rometty, CEO van IBM. “Het verandert alles aan de cloudmarkt.” Volgens haar is de overname niet bedoeld om kosten te besparen, maar juist om te groeien. Rometty benadrukte dat er ook geen banen verloren gaan. Volgens Red Hat gaat de combinatie een marktleider worden op het gebied van hybrid cloud. Het bedrijf gaat volgens CEO Jim Whitehurst verder als aparte afdeling binnen IBM.

“Red Hat is nog steeds Red Hat.”De onafhankelijkheid en neutraliteit van Red Hat’s open sourceontwikkelerfgoed en -betrokkenheid, het huidige productportfolio, de go-to-market-strategie en de unieke ontwikkelingscultuur blijven behouden.”

Red Hat blijft onder leiding staan van Jim Whitehurst en het huidige managementteam van Red Hat. Whitehurst zal ook toetreden tot IBM’s senior managementteam en rapporteren aan Ginni Rometty. IBM wil verder het hoofdkantoor, de faciliteiten, de merken en werkwijzen van Red Hat behouden.

Meer  informatie: www.ibm.com