Claranet neemt Quinfox over voor online werkplekken

Claranet neemt Quinfox over, een specialist in online werkplekken voor accountancy, zorginstellingen en dienstverleners. Daarmee wil de managed services provider zich versterken op de markt voor accountancy en de zorgbranche. De partijen beloven dat hun klanten betere dienstverlening krijgen terwijl hun contactpersonen behouden blijven.

Quinfox was tot nu toe in handen van de oprichters Huub van den Bosch en Geert Mossink en is door deze overname onderdeel geworden van de Claranet Group. Quinfox, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, is opgericht in 1998 en bestaat uit 20 medewerkers met een focus op de levering van online werkplekken voor organisaties vanaf 40 tot 1.000 werkplekken. Quinfox heeft grote namen in het klantenportfolio, waaronder Jeroen Bosch Ziekenhuis, Schipper Accountants en Belastingadviseurs, De Swinhove Groep en Veenman.

Relaties

“De samenwerking met Quinfox geeft Claranet de mogelijkheid om haar positie in de Nederlandse markt te versterken”, zegt In een reactie op de overname zegt Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux. “We hebben nu meer dan 125 medewerkers in Nederland, een omzet van zo’n € 20 miljoen en één van de breedste IT-portfolio’s in het land. Quinfox heeft een uitmuntende relatie met haar klanten, veelal jaren, soms zelfs vanaf de oprichting én is een sterk merk binnen hun branches. De komende tijd zullen we derhalve de bestaande operatie intact houden en ons voornamelijk richten op synergetische voordelen van de krachtenbundeling. Voor de klanten is dit geweldig nieuws, die zullen profiteren van ons uitgebreide dienstenaanbod.”

De medeoprichter van Quinfox, Geert Mossink, behoudt binnen de organisatie een belangrijke managementfunctie als Service Director. Hij is enthousiast over de krachtenbundeling: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Claranet. De samenwerking met een grotere organisatie met een breed portfolio op IT-gebied levert ons diverse voordelen op. Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien en geeft ons toegang tot innovatieve diensten voor onze klanten. Wij kunnen nu vergaande stappen maken met optimale security en flexibiliteit in onze dienstverlening.”

Huub van den Bosch voegt eraan toe: “Claranet is één van de gevestigde internet- en clouddienstverleners, zowel nationaal als internationaal. In onze continue groeiende markt die onderhevig is aan constante verandering is het belangrijk dat we de juiste veerkracht hebben om onze sterke positie te behouden.”