AMS-IX breidt EasyAccess fors uit

Ams-IX gaat het bereik van EasyAccess uitbreiden met meer dan 150 extra datacenters in 11 landen. Daardoor komt de dienst beschikbaar voor meer dan 175 datacenters. Deze komen bovenop de veertien colocaties in en rond Amsterdam en worden geleverd in samenwerking met bestaande partners en klanten.

Connectiviteit

“Het doel van onze EasyAccess-dienst is om obstakels weg te halen voor connecties met AMS-IX Amsterdam en het zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze klanten om verbindingen te leggen vanuit meer dan 175 locaties”, zegt Aleksandar Mitrov, Product Manager bij AMS-IX.

De dienst bundelt internationale connectiviteit en de peering port van AMS-IX in één vooronderhandeld en volgens AMS-IX kosteneffectief, robuust pakket. Dat moet het beste van twee werelden openstellen: een betaalbare verbinding met een van de grootste Internet Exchanges ter wereld en transport door een betrouwbaar carrier netwerk van derden. Dit alles wordt gevangen in één contract, aangeboden door één specifiek contactpersoon bij AMS-IX.

“Toen we EasyAccess afgelopen april introduceerden heeft AMS-IX meer dan 25 datacenters buiten Amsterdam aangesloten”, zegt Mitrov. “Onze nieuwe propositie is zeer positief ontvangen door veel nieuwe klanten en datacenters. Daarom hebben we EasyAccess uitgebreid met meer dan 150 extra datacenters, waarmee het beschikbaar komt voor een groot deel van West-Europa.”