Riverbed brengt nieuwe versie Digital-Experience-oplossing

Riverbed brengt de nieuwste versie van zijn Digital Experience Management-oplossing (DEM) Riverbed SteelCentral uit. Deze moet onder meer mogelijkheden bieden om de prestaties van cloudapplicaties te verbeteren.

De nieuwe versie zorgt volgens Riverbed voor fundamentele veranderingen op het gebied van performance-management voor cloud-architecturen. Het biedt meer inzicht in cloud-native apps en cloudnetwerken. De nieuwe versie introduceert nieuwe Application Performance Management- (APM) en Network Performance Management-mogelijkheden (NPM). Cloudadoptie maakt businesstransformatie en groei mogelijk, maar zorgt ook voor minder inzicht en uitdagingen op het gebied van controle. Hoewel hybride architecturen een realiteit zijn voor veel moderne bedrijven en cloud nu wordt beschouwd als een uitbreiding van de bedrijfsinfrastructuur zijn de meeste tools voor prestatiebeheer niet in staat om uniform en gebruiksvriendelijk inzicht te bieden in hybride cloudomgevingen en de digitale ervaring van de gebruiker, zo stelt Riverbed. In het recent door het bedrijf uitgevoerde onderzoek ‘State of Cloud Monitoring Survey 2018’ zegt 92 procent van de respondenten dat ze uitdagingen ervaren op het gebied van prestatiebeheer in hun cloudomgeving. 60 procent van de deelnemers zegt dat hun eindgebruikers problemen met cloudprestaties ondervonden voordat het bedrijf ervan wist.

Met deze release van SteelCentral lanceert Riverbed een nieuwe, complete digital-experience-oplossing voor het monitoren van cloudprestaties, die ondernemingen in staat stelt om de digitale ervaring van elke applicatie in elke cloudomgeving te bewaken en monitoren.

Cloud

“Nu de cloudadoptie sterk is toegenomen, zijn cloudimplementaties en de toepassingen zelf steeds complexer en gedistribueerder geworden. Het is een enorme uitdaging om de prestaties van de eindgebruikerservaring, apps, netwerken en cloudleveranciers te garanderen”, zegt Mike Sargent, Senior Vice President, General Manager SteelCentral bij Riverbed. “Deze nieuwste versie van Riverbed SteelCentral biedt een goed inzicht in zowel de applicatie- als netwerkprestaties van hybride en cloudomgevingen, evenals de meest uitgebreide aanpak om de digitale ervaring echt te meten en te beheren. Met onze focus op de eindgebruikerservaring en op de ondersteuning van big data-platforms levert Riverbed SteelCentral end-to-end prestatiebewaking op een schaal die niet geëvenaard wordt door een andere leverancier.”

“De publieke cloud wordt steeds populairder. Ons onderzoek laat zien dat 41 procent van de ondernemingen veel gebruikmaakt van public cloud en 72 procent van deze gebruikers werkt met multicloud-omgevingen. [1] Het is dan ook niet verrassend dat 60 procent van de organisaties verwacht dat ze de komende twee jaar zullen investeren in monitoring en inzicht in cloudservices [2]”, zegt Rohit Mehra, vicepresident, netwerkinfrastructuur, bij IDC. “De nieuwste release van Riverbed SteelCentral biedt bedrijven een nieuwe en alomvattende aanpak voor inzicht in applicatie- en netwerkprestaties van hybride en cloudomgevingen. Dit komt op het juiste moment, want we zien een snelle toename in de behoefte aan oplossingen die betere prestaties en zichtbaarheid van cloud-apps bieden.”