Fujitsu en NetApp ontwikkelen NFLEX voor SAP

De NFLEX Converged Infrastructure-oplossing van Fujitsu en NetApp is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties, zo stellen de leveranciers. Het is per direct beschikbaar voor zowel de SAP Business Suite, SAP S/4HANA als SAP BW/4HANA implementaties

NFLEX voor SAP-omgevingen is volgens Fujitsu en NetAppbinnen een dag klaar voor gebruik en kan de implementatie en werking van SAP-landschappen stroomlijnen. Het combineert oplossingen van Fujitsu en NetApp voor gegevensverwerking, opslag en infrastructuurbeheer met single-call service en ondersteuning.NFLEX kan worden uitgebreid bij een verandering in bedrijfsvereisten en een toename in datavolumes.

Dit vertaalt zich volgens de leverancier in een verkorte time-to-market voor nieuwe SAP-installaties en SAP S/4HANA-migraties en maakt het dagelijkse bewerkingen een stuk eenvoudiger door SAP-toepassingen en SAP HANA-databases op dezelfde geconvergeerde architectuur uit te voeren.

Flexibiliteit

NFLEX voor SAP Environments is ontwikkeld met een focus op veelzijdige applicatievoorziening en biedt flexibiliteit voor het optimaliseren en upgraden van SAP-omgevingen. Fujitsu en NetApp beloven de mogelijkheid tot een meer flexibele, gestroomlijnde en betrouwbare IT-diensten tegen lagere kosten.

NFLEX voor SAP Environments maakt deel uit van een reeks NFLEX-veranderingen en nieuwe oplossingsontwerpen. Het NFLEX-systeem is uitgebreid met een geconvergeerde infrastructuurbeheerder, flexibelere berekeningsopties en een krachtigere opslag. Oracle en VMware eindgebruikergegevensbewerking zijn andere oplossingen die nu worden ontwikkeld en zullen later dit jaar beschikbaar zijn.