Colt breidt IQ Network uit in Berlijn

Colt Technology Services gaat zijn Colt IQ Network in Berlijn uitbreiden. Het doel is om de digitale transformatie van klanten in de regio te ondersteunen met on demand en high-bandwidth netwerkdiensten. Met deze uitbreiding zal het Colt IQ Network in Berlijn meer dan vijfhonderd gebouwen verbinden. Daarvoor zal ruim honderd kilometer aan glasvezelkabel in de Duitse hoofdstad gelegd worden. Berlijn is de derde aangekondigde uitbreiding in 2 maanden, na Spanje en Ierland. Colt investeert in een wereldwijde dekking.

Met de investeringen kan het Colt IQ Network tegemoetkomen aan de groeiende connectiviteitsbehoefte van digitale ondernemingen in de regio, aldus Colt. In Berlijn is Colt sinds 1997 exploitant van zijn eigen Metropolitan Area Network (MAN). Het Colt IQ Network is een intelligent, voor 100 Gbps geoptimaliseerd netwerk dat meer dan 850 datacenters en carrier hotels in alle delen van de wereld verbindt. Dit netwerk biedt volgens de leverancier de beste quality of service in zijn categorie, is geoptimaliseerd voor SDN, NFV en cloud-diensten en omspant vier continenten.
Volgens een recent onderzoek door de Kamer van Koophandel van Berlijn (IHK) heeft 70% van alle bedrijven in de Duitse hoofdstad behoefte aan verbindingen met een minimale snelheid van 100 Mbit/s. Dankzij zijn sterke lokale aanwezigheid kan Colt high-bandwidth aanbieden aan technologiepark Berlin Adlershof, een van de meest succesvolle hightech omgevingen van Duitsland en de belangrijkste medialocatie van Berlijn. Daarnaast zal ook het nabij Berlijn gelegen Potsdam met het Colt IQ Network worden verbonden.

Hoofdsteden

Colt Technology Services bevindt zich naar eigen zeggen in een gevorderd stadium met de uitbreiding van zijn netwerk naar zes Oost-Europese hoofdsteden. Berlijn zal een belangrijke rol vervullen in deze expansieslag. Het netwerk zal zich uitstrekken van het bestaande point of presence in het Oostenrijkse Klagenfurt naar Bratislava en vanaf hier richting het oosten naar Boedapest, Boekarest, Sofia en vervolgens via Belgrado naar Zagreb terug om de cirkel in Klagenfurt te voltooien.

Carl Grivner, CEO Colt Technology Services: “Berlijn is het snelst groeiende zakelijke ecosysteem van Europa. De uitbreiding van het netwerk in de Duitse hoofdstad maakt deel uit van de expansiestrategie van Colt. Deze heeft ten doel om klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika te ondersteunen met flexibele en on demand, high-bandwidth oplossingen. We hebben reeds dertien grote Noord-Amerikaanse steden verbonden met onze Aziatische en Europese netwerken met hoge dichtheid, zoals New York, San Francisco en Chicago. In Spanje hebben we de dekking van ons netwerk uitgebreid met 22 nieuwe provincies. In Dublin hebben we meer glasvezelkabels gelegd. Daarmee breiden we het Colt IQ Netwerk uit om bedrijven te kunnen ondersteunen bij hun digitale transformatie.”

Colt biedt on demand netwerkservices op basis van een high-performance glasvezelnetwerk. Het stelt bedrijven in staat om de regie over hun netwerk in handen te nemen en de bandbreedte in real time op te voeren of te verlagen in aansluiting op hun actuele behoeften. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de traditioneel lange levertijden voor netwerkdiensten. Het netwerk van Colt biedt daarnaast veilige toegang tot de publieke cloud-diensten van alle belangrijke aanbieders.

5G

“De voortdurende uitbreiding van ons glasvezelnetwerk is van cruciaal belang voor de inzet van de langverwachte 5G-technologie. Dit netwerk vormt de backhaul-infrastructuur die nodig is om ondersteuning te bieden voor de overdrachtssnelheden die de deze nieuwe standaard mogelijk maakt. Met onze investeringen helpen we Berlijn om uit te groeien tot een digitale metropolis en helpen we de plaatselijke startup-scene vooruit. Colt heeft speciale banden met Berlijn: we zijn sinds 2009 Digital Cinema Partner van de Internationale Filmfestspiele Berlin (Berlinale) en dragen bij aan de digitalisering daarvan. Voor Colt is Berlijn een belangrijke stad die blijft groeien, mede dankzij de vandaag aangekondigde uitbreiding,” zegt Süleyman Karman, Managing Director bij Colt Technology Services GmbH in Duitsland.

Naast Berlijn beschikt Colt over netwerken in Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Keulen, München en Stuttgart. In totaal zijn er meer dan 170 datacenters en ruim 6.200 kantoorgebouwen en winkelcentra verbonden met het Duitse netwerk van Colt.