Relined legt verbindingen naar Asteroid IXP

Interconnectie-aanbieder Asteroid gaat een partnerschap aan met Relined Fiber Network door zijn Internet Exchange Point (IXP) via het netwerk van dat bedrijf beschikbaar te maken. Het IXP levert samen met Relined verbeterde interconnectie en een verhoogde betrouwbaarheid voor content providers, ISP’s, grote bedrijven en andere netwerkorganisaties.

Het glasvezelnet van Relined zorgt ervoor dat de toegang tot de Asteroid IXP wordt versneld, hogere efficiëntie behaalt en kosteneffectiever is.

IXP’s bieden een interconnectie waardoor het uitwisselen van verkeer dichter bij de gebruiker wordt gebracht. Dit zorgt voor meer snelheid en verlaagt de latency, terwijl ook de kosten worden gedrukt. Ook houden ze de controle over het verkeer.

“Asteroid is een echte innovator op IXP-gebied”, zegt Guido Sip, Director Sales & Marketing bij Relined. “Asteroid heeft een efficiënt IXP-model ontwikkeld van hoge kwaliteit dat zeer interessant kan zijn voor veel internetpartijen.”

“Bij Asteroid geloven we in de samenwerking met de juiste partners om aan de wensen van klanten te voldoen”, zegt Remco van Mook, CEO van Asteroid. “Relined is een geweldige partner voor ons, met hun uitstekende reputatie, indrukwekkende fibrenetwerk en zeer concurrerende aanbod.”

Asteroid IXP is nu bereikbaar vanuit meer dan dertig locaties in Amsterdam, waaronde Equinix, GlobalSwitch en Iron Mountain, het voormalige EvoSwitch. Prijzen starten vanaf €375 per maand.