Schneider Electric introduceert cloud-gebaseerde beheersoftware EcoStruxure IT voor Partners

Schneider Electric, specialist in energiemanagement en automatisering, heeft EcoStruxure IT voor Partners in Europa gelanceerd, een cloud-gebaseerde beheersoftware waarmee leveranciers en dienstverleners van IT-oplossingen nieuwe en terugkerende inkomsten uit services kunnen genereren door het beheren van datacenters, gedistribueerde IT en edge-faciliteiten.

De data-explosie in combinatie met de toename van IoT en cloud computing dwingen klanten om hybride ecosystemen te creëren, waaronder on-premise datacenters, gedistribueerde IT of local edge, en public en private clouds. Om te voldoen aan de bandbreedte- en latency vereisten van kritieke applicaties, wordt IT-apparatuur weer vaker on-premise geplaatst. Dit heeft als gevolg dat beheer op afstand van steeds complexere netwerkarchitecturen lastiger wordt voor eindgebruikers.

Met EcoStruxure IT voor Partners kunnen klanten op een veilige manier monitoring, onderhoud en andere diensten ter ondersteuning van de fysieke infrastructuur en IT-apparatuur uitbesteden aan de leveranciers van hun voorkeur.

EcoStruxure IT voor Partners biedt een open, cloud-gebaseerd multi-tenant platform, ontworpen voor IT-leveranciers die zich richten op datacenters en gedistribueerde IT-locaties. Het beveiligde platform maakt gebruik van de voorspellende analyses van EcoStruxure en zal applicaties en hulpmiddelen voor leveranciers hosten voor het aanbieden van nieuwe en terugkerende diensten en het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen.

Cloud-enabled beheer biedt veel voordelen, zoals het verzamelen van grote hoeveelheden data op één locatie, monitoring en beheer vanaf één apparaat of locatie en big data-analyse. Deze voordelen kunnen – bij goed gebruik – de manier verbeteren waarop IT- en datacenterapparatuur en infrastructuur worden gemonitord en beheerd. Het biedt namelijk betere inzichten om zowel het gebruik van datacenterapparatuur te optimaliseren als de levensduur te verlengen.

De eerste EcoStruxure IT-applicatie die gelanceerd wordt, is de cloud-gebaseerde monitoringsapplicatie EcoStruxure IT Expert. Met deze applicatie kunnen IT-leveranciers monitoring op afstand aanbieden die gevoed wordt met real-time data en proactieve aanbevelingen, waardoor de gemiddelde reparatietijd vermindert en de beschikbaarheid van het systeem verbeterd kan worden. Naarmate klanten afhankelijker worden van hun kritische IT-infrastructuur, biedt EcoStruxure IT Expert een snellere en eenvoudigere manier om diensten te leveren door gebruik te maken van big data en slimme benchmarking van zowel gedistribueerde IT-omgevingen als datacenters.

“EcoStruxure IT Expert biedt een veilige omgeving voor partners om hun klanten een extra waardevolle service te kunnen aanbieden die extra inkomsten genereert”, zegt Kim Povlsen, Vice President Digital Services & Data Center Software bij Schneider Electric. “Het is een unieke kans voor partners om klantrelaties te versterken door inzichten te delen over het functioneren en de efficiëntie van de IT-faciliteiten in hun organisatie, terwijl tegelijkertijd een hogere beschikbaarheid en potentieel lagere servicekosten en nieuwe toepassingen toegevoegd kunnen worden door EcoStruxure IT voor Partners.”

Meer informatie: www.schneider-electric.nl