Wat hebben The Green Bay en digitale werkplekken met elkaar te maken?

Gerben OuwensCCO The Green Bay

Digitale werkplekken zijn afhankelijk van datacenters. De datacenters staan verspreid over de hele wereld. The Green Bay, het datacenter dat in Zeeland wordt gebouwd, speelt hier een opmerkelijke rol. Gerben Ouwens legt dat uit.

 

 

The Green Bay wordt een datacenter in Zeeland dat maximaal op duurzaamheid inzet, vertelt Gerben Ouwens. “Daar valt een hoop over te vertellen en op de website schrijven we er ook veel over. Waar we nog weinig over gecommuniceerd hebben zijn de klantgroepen die we gaan bedienen.”

Als eerste vertelt hij over de grote internationale cloudaanbieders, de hyperscalers. “Die partijen zijn mede geïnteresseerd in ons datacenter omdat de connectiviteit buitengewoon goed is en er grote groepen kunnen worden bediend waarvoor het belangrijk is dat de data in de EU of zelfs in Nederland blijft. Die zorg om de fysieke plek van de data neemt steeds verder toe en daar profiteren we van.”

Lokale footprint en focus

De internationals zijn nadrukkelijk niet de enige klantgroep. The Green Bay heeft de provincie Zeeland toegezegd een actieve bijdrage te leveren aan de verdere digitalisering van het bedrijfsleven. Ouwens: “Je moet weten dat het in Zeeland gewoon is zaken met elkaar te doen en dat cloudadoptie, net als de mate van IT uitbesteden aan MSP’s, wat achter loopt op de rest van het land”. The Green Bay is een Zeeuwse onderneming en zal die lokale footprint actief inzetten om de lokale bedrijven te helpen met de verdere digitalisering. “We hebben daarvoor een overeenkomst met de Zeeuwse energie- en connectiviteitsleverancier Delta. Die gaat werven voor zakelijke dienstverlening zoals hosting en housing. Daarmee willen we bereiken dat meer Zeeuwse ondernemers overstappen naar moderne, beter schaalbare en stabielere oplossingen.” Naast Delta wordt door het team van Ouwens ook contact gelegd met MSP’s. Doel daarvan is ze in de gelegenheid te stellen de on-premise- applicaties te ver-SaaSen en vanuit een lokaal datacenter aan te bieden. “We merken aan de feedback van de MSP’s dat ze over willen stappen naar meer SaaS-gerichte oplossingen voor hun klanten om zo echte flexibele digitale werkplekken te kunnen bieden. Wat tot op heden ontbrak was een goede lokale basis om dat aan te bieden. The Green Bay is wat dat betreft hard nodig en een onmisbare schakel om in Zeeland de digitalisering van processen en werkplekken te versnellen.”

Zeeland en daarbuiten

De scope zal niet beperkt blijven tot die provincie. Ouwens wijst erop dat Delta eigenaar is van het Caiway-netwerk. Caiway bedient een regio met eveneens een voorkeur voor lokaal zakendoen. Verder noemt Ouwens nog Vlaanderen. “Onze tarieven liggen wezenlijk lager en de connectiviteit is beter. Daarnaast hebben we duurzaamheid serieus hoog in het vaandel staan. We merken dat een deel van de Vlaamse MSP- en hostingmarkt daarom zaken met ons wil doen.”

Ouwens ziet dus volop mogelijkheden MSP’s met een lokale focus in Zeeland, Vlaanderen en het Westland te faciliteren. The Green Bay maakt het mogelijk dat zij het IT-gebruik op de werkvloer van hun eigen klanten moderniseren en zo zorgen voor een hogere adoptie van clouddiensten en meer gebruik van digitale werkplekken.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 5-2018]

Lees het artikel hier in PDF