VMware NSX SD-WAN krijgt integratie met Azure

VMware kondigt aan dat VMware NSX SD-WAN by VeloCloud wordt geïntegreerd met Microsoft Azure Virtual WAN. Hiermee geeft VMware klanten die gebruikmaken van Azure toegang tot geautomatiseerde verbindingen met bijkantoren. Klanten die workloads draaien op Azure krijgen de mogelijkheid deze te verbinden met VMware NSX SD-WAN en VMware NSX Data Center. Ook stelt het klanten in staat connectiviteit en intrinsieke beveiliging te realiseren tussen verschillende branchefilialen en Azure.

Met NSX SD-WAN by VeloCloud biedt Microsoft zijn klanten een reeks implementatiemogelijkheden, waaronder topologische ontwerpen die volgens de leverancier minimale wijzigingen in bestaande netwerken vereisen. Via wereldwijd gedistribueerde NSX SD-WAN gehoste gateways kunnen bedrijven nu verbinding maken met een Virtual WAN door Virtual NSX SD-WAN Edges op Azure in te zetten of door rechtstreeks verbinding te maken met Virtual WAN. VMWare belooft dat klanten profiteren van een vereenvoudigd netwerkontwerp en minder complexe, aangepaste configuraties binnen verschillende locaties. NSX SD-WAN stelt bedrijven in staat om op een veilige manier de groei van applicaties te ondersteunen en het daarnaast het bedrijfsbeleid en de controle voor applicaties te automatiseren.

Last Mile

Met deze aangekondigde oplossing kunnen klanten hun netwerken optimaliseren voor optimale cloud-toegang gebruikmakend van SD-WAN en een Virtual Cloud Network-architectuur. De oplossing combineert het Azure Virtual WAN, dat wereldwijd meer dan 130 edge-sites of Points of Presence (POPs) omvat, met de NSX SD-WAN by VeloCloud. NSX SD-WAN levert ’last mile’ connectiviteit met verschillende branchefilialen die gebruikmaken van Virtual WAN en het gemeenschappelijke netwerk om verbinding te maken met en via Azure.

“Cloud gaat over flexibiliteit, beschikbaarheid en snelheid. Het gaat erom te zorgen dat de juiste resources precies op tijd worden aangeleverd om daarbij de best mogelijke bedrijfsresultaten te behalen. VMware’s cloud-gebaseerde SD-WAN, dat onderdeel is van een Virtual Cloud Network-architectuur, verbindt en beveiligt applicaties, data en gebruikers waar ze ook zijn”, aldus Sanjay Uppal, Vice President en general manager van VeloCloud Business Unit bij VMware. “Dankzij deze oplossing kunnen IT-organisaties de connectiviteit automatiseren in Microsoft cloud-omgevingen wanneer nieuwe vestigingen worden toegevoegd via NSX SD-WAN, zonder complexe handmatige routing te hoeven doorlopen. Dit zal het operationele model voor het bouwen van wereldwijd gedistribueerde netwerken fundamenteel veranderen.”

“Organisaties hebben turnkey-netwerkoplossingen nodig die eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd, gebruikt en beheerd en die hoge beschikbaarheid bieden en automatisch opschalen om de waarde van een overgang naar de cloud te maximaliseren,” zegt Yousef Khalidi, Corporate Vice President van Microsoft Azure. “Door deze samenwerking bieden Microsoft en VMware Microsoft-klanten grootschalige branche-connectiviteit op een eenvoudige, veilige en uniforme manier.”