Riverbed integreert SteelConnect en SteelFusion met Microsoft

Riverbed heeft een serie Microsoft-productintegraties uitgebracht. Gebruikers van de SteelConnect SD-WAN kunnen nu local branch path steering voor Office 365 automatiseren via een conventionele internetverbinding, terwijl SteelFusion Hyper-V ondersteunt.

Door de inzet van de SteelConnect Manager-policy-engine en de intuïtieve grafische interface kan een gebruiker software-defined policy’s automatiseren met betrekking tot verkeerssturing, bepaalde applicaties of digitale services, gebruikers of complete locaties. SteelConnect Manager is ook te gebruiken om een connectie te maken met Microsoft Azure Virtual WAN, een wereldwijde netwerk-backbone voor managed site-to-site- en site-to-Azure-connectiviteit. De oplossing heeft volgens Riverbed al een positieve invloed op early adopters en partners. Sword Group, een internationale organisatie in consulting, services en software gebruikt de integratie tussen Riverbed SteelConnect en Azure Virtual WAN al.

Hyper-VM

Riverbed SteelFusion breidt ook zijn aanbod voor Microsoft Hyper-V-klanten uit. Bedrijven beschikken zo volgens de leverancier over meer flexibiliteit en veiligheid binnen hun architecturen. Zij vereenvoudigen de bedrijfsvoering aan de rand van het netwerk. Bedrijven die Hyper-V inzetten als hun voorkeurs-hypervisor kunnen van SteelFusion profiteren voor hun gedistribueerde IT. Het is mogelijk om het volle software-defined potentieel te benutten, met de flexibiliteit en wendbaarheid om edge-services, data en applicaties op alle vestigingen of locaties in te zetten en te beheren.

“Riverbed heeft al jaren een relatie met Microsoft en we blijven eraan hechten om onze gezamenlijke klanten in de zakelijke en overheidsmarkt te helpen om hun mogelijkheden in het digitale tijdperk te heroverwegen”, zegt Paul O’Farrell, Senior Vice President en General Manager, Cloud Infrastructure Business Unit van Riverbed. “Met de productuitbreidingen van vandaag beschikken onze klanten over meer mogelijkheden om direct te profiteren van de voordelen van hun investeringen in Microsoft-technologie. Dat kan gaan om de cloud met Microsoft Azure of om de rand van het netwerk met Microsoft Hyper-V. Wij kijken uit naar de blijvende samenwerking met Microsoft waarin we klanten samen helpen om innovatie te stimuleren en voorop te blijven lopen in het huidige concurrerende IT-landschap.”

Gavriella Schuster, CVP, One Commercial Partner van Microsoft zegt: “Microsoft is altijd een partnergerichte organisatie geweest en we hechten dan ook sterk aan onze blijvende samenwerking. Nu we ons gezamenlijk aanbod meer richten op toegevoegde waarde met geavanceerde oplossingen, stellen we gezamenlijke klanten in staat om hun grenzen te verleggen als het gaat om hun digital-first bedrijfsvoering.”