Google bezoekt scholen en andere locaties Groningen over Datacenter

Medewerkers van het Google datacenter zullen van 25 tot 28 september met een caravan neerstrijken op diverse locaties in de provincie Groningen. Dat meldt de Eemskrant.

Inwoners kunnen bij de caravan informatie krijgen over de activiteiten van het datacenter en de impact op de regio. Gewoon langskomen voor een kopje koffie is natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast kunnen zij informatie inwinnen over werken bij Google en ter plekke interessante diensten van Google uitproberen, zoals Google Art Selfie. Naast de markten van Delfzijl en Groningen doet de caravan ook de Hanzehogeschool en Noorderpoort aan, waar studenten met Googlers kunnen praten over mogelijke carrières.

Inwoners krijgen de gelegenheid om kennis te maken met Googlers, die zullen uitleggen wat ze doen in het datacenter en hoe het werkt. Ook zal de caravan educatieve activiteiten bieden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in een datacenter met een virtual reality-headset. In Groningen zal de Hanzehogeschool een demo geven van hun Coding with Google project, terwijl bij Noorderpoort een lezing gepland staat voor studenten over hoe het is om te werken bij Google.

Planning

Google heeft sinds 2016 een datacenter in Eemshaven en heeft daar 250 mensen in dienst.

De Google caravan zal op de volgende data en locaties aanwezig zijn:
• Dinsdag 25/9: Hanzehogeschool // 10:00 – 17:00 //
• Woensdag 26/9: Markt, Delfzijl // 10:00 – 17:00 //
• Donderdag 27/9: Noorderpoort (Technologie & ICT) // 10:00 – 17:00 //
• Vrijdag 28/9: Markt, Groningen // 09:00 – 17:00 //