Orange Business Services trekt multicloud-lijn door

Orange Business Services is met Amazon Web Services in zee gegaan en biedt haar klanten ondersteuning voor multicloud met honderd getrainde experts wereldwijd. De aankondiging komt niet lang na die van een soortgelijke samenwerking met Microsoft Azure.

Na de overname van Basefarm in augustus en een geclaimde omzetgroei van achttien procent in clouddiensten in de eerste helft van 2018, zet Orange Business Services naar eigen zeggen haar groeistrategie voor de cloud computing-markt voort. Het doel is om internationaal marktleider te worden op het gebied van multi-clouddiensten, aldus Orange Business Services.

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten Ondersteuning Amazon Web Services (AWS) nieuwste onderdeel strategic partnership met marktleiders Amsterdam,

Een gemiddeld bedrijf heeft volgens Orange Business Services vijf verschillende cloud providers, waarvan 81 procent opereert in een multi-cloud omgeving. Om bedrijven te helpen deze diversiteit te beheren, kiest Orange Business Services ervoor om volledig in te zetten op cloud-technologieën. Het bedrijf wil een integrator zijn die op verschillende applicaties invloed kan uitoefenen. Niet alleen in een end-to-end, maar ook een multi-cloud omgeving, zowel openbaar als privé.

Inspanningen multi-cloud

Orange Business Services heeft 2.200 cloud-experts in dienst. Daarnaast wil het bedrijf in 2018 wereldwijd driehonderd werknemers aannemen. Orange Business Services heeft partnerschappen afgesloten met onder andere Huawei. Hiermee hoopt het bedrijf niet alleen in 2022 de helft van de inkomsten in het buitenland te genereren, ook wil het aan al haar klanten in de toekomst een hoogwaardige service bieden.

Als onderdeel van de strategie opent Orange Business Services in oktober een nieuw datacentrum in Amsterdam. Eerder dit jaar opende het bedrijf al een datacentrum in Atlanta (VS). Daarnaast dragen de activiteiten van Basefarm, goed voor honderd miljoen euro omzet in 2017, bij aan de stevige groeiambities van Orange Business Services buiten Frankrijk.

“In onze economie heeft data inmiddels de vierde plek ingenomen op de ranglijst van belangrijkste productiefactoren. Ons doel is om onze carrier-grade integrator expertise te verhogen om bedrijven te ondersteunen gedurende de hele datacyclus; van de verzameling, beveiliging en analyse tot aan het delen van data. De mogelijkheden van cloud computing op het gebied van opslag- en berekeningen en de kansen op het gebied van transformatie voor – en het stimuleren van bedrijven maakt deze technologie cruciaal voor onze groeiambities”, aldus Helmut Reisinger, Chief Executive Officer, Orange Business Services.