Taurus Group richt ClusTaur voor SDS-oplossingen

Hardwaredistributeur Taurus Group heeft een nieuw bedrijf opgericht dat maatoplossingen voor software-defined storage gaat leveren. ClusTaur biedt storageclusters op maat die hardware-onafhankelijk en semi-automatisch moeten zijn. Het bedrijf richt zich vooral op clouddienstverleners, ISP’s en productie- en mediabedrijven.

ClusTaur is strategische partnerships aangegaan met verschillende producenten van IT-componenten, waaronder Intel, Super Micro, Western Digital, Micron, Excelero en Mellanox. Producten van deze partijen worden geïntegreerd in de maatwerk storageplatformen van ClusTaur. Commodity x86-hardware vormt de basis voor de compute en storage nodes van de clusters, en de scale-out software zorgt voor het semi-automatisch beheer en de provisioning van de storage. Door deze en andere functionaliteit van de clusters, zoals self-healing en auto-tiering, wordt de werkdruk van systeembeheerders significant verminderd, zo beweert Taurus Group.

Doelgroepen

ClusTaur richt zich op verschillende sectoren, waaronder de datacenter en big data industrie, de productiesector, de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. Onder andere heeft ClusTaur een systeem ontworpen dat dient als scratch disk voor post-processing bij mediaproductie- en omroepbedrijven. Door het NVMesh platform van Excelero te combineren met toonaangevende technologie van Intel en Mellanox, slaagt ClusTaur er naar eigen zeggen in een latency te bereiken van 14-100 microseconde. Dit door de NVMe-oF (NVMe over Fabrics) technologie. Deze maakt gedistribueerde NVMe storage toegankelijk over een netwerk, met de snelheid, bandbreedte en latency van lokale storage. Remote Direct Drive Access (RDDA) functionaliteit ontlast de CPU, met minimale processor overhead tot gevolg. Geavanceerde netwerktechnologie zoals RoCE v2 (RDMA over Converged Ethernet) en 100 Gbit/s InfiniBand van Mellanox, moet zelfs de zwaarste applicaties van ruim voldoende bandbreedte voorzien.

Standaard levert ClusTaur voor de SDS-clusters de HDD, hybride of all-flash arrays, maar klanten kunnen ook hun eigen infrastructuur hergebruiken. Omdat de clusters hardware-onafhankelijk zijn, is er geen vendor lock-in en kunnen componenten van verschillende leveranciers gebruikt worden. De scale-out techniek maakt het groeien in storage capaciteit eenvoudig en zorgt ervoor dat alle data binnen één enkele namespace blijft. Door deze flexibiliteit kan ClusTaur snel en efficiënt storage voor grote projecten leveren.

SDS op maat

De SDS-platformen worden voor iedere klant op maat gemaakt. “De huidige storage markt, die zeer divers is en waarin data het werkkapitaal van bedrijven vormt, vraagt om storage oplossingen die makkelijk inzetbaar, flexibel en schaalbaar zijn tegen de laagst mogelijke prijs,” zegt Simon Bijdevier, mede-oprichter en Technisch Directeur van ClusTaur. “We werken daarom samen met toonaangevende partners, zoals Excelero en Intel, zodat we op basis van een pay-as-you-grow model enterprise-grade oplossingen kunnen aanbieden, geheel geoptimaliseerd voor de use case van de klant. Dit maakt onze storage clusters gebruiksvriendelijker en kostenefficiënter dan traditionele SDS-producten.” ClusTaur is aanwezig op de IBC trade show 2018 in Amsterdam, tot 18 september.