Akamai toont nieuwe edge streaming-oplossingen op IBC 2018

Akamai presenteert tijdens IBC 2018 in Amsterdam twee nieuwe oplossingen voor omroepen en providers van streaming content. Het gaat om Akamai Cloud Wrapper en Akamai Direct Connect.

Akamai Cloud Wrapper optimaliseert de verbinding tussen publieke cloudinfrastructuren en het Akamai Intelligent Edge-platform zodat de gebruikelijke drempels in over-the-top (OTT) delivery in cloudomgevingen weggenomen worden, zonder dat er veranderingen noodzakelijk zijn in de huidige workflows.Akamai Direct Contact biedt klanten die hun eigen infrastructuur beheren de mogelijkheid om een privéverbinding met het Akamai Edge netwerk aan te leggen.

Edge

Cloud Wrapper is ontwikkeld op het gedistribueerde Edge-netwerk van Akamai en slaat OTT content op buiten de cloudomgeving van de gebruiker. Dit verlicht de druk op bronsystemen omdat daar minder aanvragen van gebruikers moeten worden verwerkt. Contentproviders betalen daarom minder aan cloudproviders omdat ze minder vaak toegang hoeven aan te vragen tot de oorspronkelijke content. Cloud Wrapper werkt volgens Akamai naadloos samen met andere Edge-oplossingen van het bedrijf, waaronder Adaptive Media Delivery, Download Delivery en Object Delivery.

Akamai Direct Connect biedt een directe verbinding tot het Akamai Edge netwerk en zorgt volgens de leverancier voor consistente videostreaming in broadcast-kwaliteit met lagere kosten voor het overbrengenvan het IP-signaal en meer beveiligingsmogelijkheden door minimalisering van connectiviteit over het openbare net.

“Akamai heeft dit jaar de records gebroken, en opnieuw gebroken, voor volumes van live TV streaming, en we zijn denken we slechts aan het begin van een enorme groeiperiode van de populariteit voor live, lineaire en on-demand televisie”, zegt Campbell Foster, Vice President Media Industry en Product Marketing.