Lenovo levert all-flash storageoplossingen NetApp onder eigen vlag

NetApp en Lenovo hebben tijdens het Lenovo Transform 2.0-event een samenwerking aangekondigd rond storage-oplossingen onder de vlag van de systeemleverancier. De nieuwe Lenovo-storageproducten combineren de all-flash-oplossingen van NetApp met het gegevensbeheer die Lenovo uitbrengt onder het ThinkSystem-merk. De oplossingen maken gebruik van de softwaretechnologie van NetApp en worden geproduceerd en geleverd door Lenovo.

Daarnaast kondigen Lenovo en NetApp een nieuwe joint venture aan in China. Hiermee bieden ze naar eigen zeggen gelokaliseerde en op maat gemaakte opslagproducten en gegevensbeheeroplossingen die voldoen aan de speciale vereisten en het aparte cloudecosysteem van China. De nieuwe onderneming zal naar verwachting in het voorjaar van 2019 operationeel zijn, in afwachting van lokale goedkeuringen.

Datacenteroplossingen

“Lenovo is vastbesloten om zich in te zetten voor het nieuwe IT – Intelligent Transformation – door middel van een groeiende reeks klantgerichte datacenter-oplossingen,” zegt Yang Yuanqing, Chairman en CEO van Lenovo. “Lenovo streeft naar zowel organische als niet organische groei om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en om de sterkste wereldwijde partnerships in de datacenterindustrie te behouden.”

“In de huidige wereldeconomie vragen klanten om nieuwe benaderingen van IT-infrastructuren die hun digitale transformatie ondersteunen. Via deze samenwerking bieden Lenovo en NetApp een uitgebreid portfolio van producten, oplossingen en diensten dat ongeëvenaard is in de markt,” zegt George Kurian, Chief Executive Officer van NetApp. “Door onze complementaire sterke punten in klantgerichte innovatie te combineren, ontwikkelen Lenovo en NetApp een nieuwe standaard om het succes van onze klanten te versnellen.”

Datamanagement

“Lenovo en NetApp hebben een unieke positie om de volgende generatie high performance datamanagementoplossingen wereldwijd te leveren en bieden klanten ongekende nieuwe prestaties, waarde en keuze”, aldus Kirk Skaugen, Executive Vice President, Lenovo en President, Lenovo Data Center Group. “Lenovo, nu het snelstgroeiende serverbedrijf ter wereld, blijft zich inzetten om de meest vertrouwde datacenterpartner te zijn voor de digitale transformatie van onze klanten. Deze nieuwe opslag- en gegevensbeheeroplossingen zijn per direct beschikbaar voor bedrijven in meer dan 160 landen via een supply chain servicesnetwerk en een wereldwijd channel partner-ecosysteem.”

De eerste oplossingen van deze samenwerking – Lenovo ThinkSystem DE en DM Series – zijn wereldwijd vanaf nu beschikbaar.