Claranet ontvangt AWS Well-Architected Partner-status

Claranet is door Amazon Web Services toegevoegd aan het Well-Architected framework, een programma dat gebruikers van AWS moet helpen bij het bouwen van een veilige, efficiënte en snelle architectuur. Claranet belooft haar AWS-expertise inzetten om haar klanten te helpen de voordelen van het platform volledig te benutten.

Het Well-Architected-programma is door AWS opgezet als een best practice-framework om klanten en partners een benchmark te bieden waarmee zij hun AWS-architecturen kunnen evalueren. Het framework bestaat uit de vijf kernpijlers van operationele expertise: security, betrouwbaarheid, prestaties, efficiëntie en kostenoptimalisatie.

Vijf pijlers

Als geautoriseerde Well-Architected-partner werkt Claranet samen met eindgebruikers om hun bestaande AWS-implementaties te beoordelen op elk van de vijf pijlers, waarna het uitgebreide rapporten met gedetailleerde optimalisatieaanwijzingen biedt. Door gebruik te maken van het framework kan het bedrijf ervoor zorgen dat AWS-implementaties eindgebruikers helpen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen.

“AWS is een fantastisch platform dat transformationele voordelen biedt aan bedrijven over de hele wereld, maar het vereist een zekere mate van expertise om het volledige potentieel te benutten”, zegt Tanaz Gould, Consultancy Director Claranet. “Bovendien evolueert AWS met een dergelijk tempo, waarbij steeds nieuwe hulpmiddelen en functionaliteit worden toegevoegd, zodat AWS-architecturen regelmatig opnieuw moeten worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor het doel en dat ze het platform uiterst effectief. Well-Architected-beoordelingen zijn ontworpen om deze problemen aan te pakken en bieden gebruikers gemoedsrust dat hun implementaties zijn geconfigureerd volgens een hoge standaard en dat ze niet worden blootgesteld aan buitensporige kosten of beveiligingsrisico’s. We zijn dan ook erg blij dat we de AWS Well-Architected-status hebben bereikt.”