The Datacenter Group voegt twee datacenters toe

The Datacenter Group neemt de twee datacenters over van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund. Dankzij deze overname is TDCG naar eigen zeggen de grootste 100% Nederlandse datacenterspeler geworden. De acquisitie is zelfstandig gefinancierd.

Met deze overname bezit TDCG ruim 20.000 m2 aan serverruimte en een datacentercapaciteit van 30 MegaWatt in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam. “Het is bijzonder dat wij tussen alle buitenlandse reuzen zo groot zijn geworden en dat we de groei nog altijd met eigen geld weten te financieren,” zegt oprichter en CEO van TDCG, Siemon van den Berg. Het doel van The Datacenter Group is om binnen enkele jaren te groeien naar een landelijk dekkend netwerk van datacenters in alle regio’s van Nederland. Van den Berg is behalve oprichter en CEO van TDCG ook één van de twee aandeelhouders. De andere aandelen in het bedrijf zijn in handen van Ali Niknam, oprichter en CEO van internetbank bunq.

Data opslaan op Nederlandse bodem

Sinds de inwerkingtreding van de GDPR-wetgeving, heerst er een groeiende behoefte onder bedrijven die privacygevoelige gegevens verwerken om hun data onder Nederlandse wetgeving op te kunnen slaan. Van den Berg zegt hierover: “Voor veel van onze klanten, zoals bijvoorbeeld Erasmus MC, Gemeente Delft en pensioenverzekeraar Brand New Day, is het belangrijk dat hun data fysiek dichtbij staat. Door deze overname kunnen wij klanten in de Randstad van dienst zijn met een datacenter in hun eigen achtertuin.”

Grote cloudproviders maken gebruik van de datacenters en connectiviteit van The Datacenter Group. Ook levert het bedrijf diensten rechtstreeks aan organisaties die een combinatie willen maken tussen eigen apparatuur en publieke of private cloudoplossingen, zoals ziekenhuizen, scholen, gemeenten, ministeries en bedrijven. Van den Berg: “Wij geven onafhankelijk en neutraal advies over de best passende route naar de cloud. Onze klanten gebruiken ons om die reden graag als sparringpartner.”