Qualys rust cloudplatform uit met analysefuncties

Qualys, Inc. breidt zijn cloudplatform uit met de introductie van Passive Network Sensor (PNS). Deze integreert analysefuncties direct in het Qualys Cloud Platform. Dankzij die functies creëren klanten compleet inzicht in hun IT-omgeving, terwijl ze de kosten en complexiteit reduceren, zo beweert Qualys.

Het Qualys Cloud Platform, dat voorziet in actieve scanning, always-on agents en container- en cloudsensors, biedt grote bedrijven inzicht in hun hybride-IT-infrastructuren, inclusief alle on-premise middelen, multicloudomgevingen en mobiele werknemers. Het platform verwerkt volgens Qualys jaarlijks drie miljard device-assessments. De Kafka-clusters van het platform analyseren een triljoen change-events en verwerken dagelijks miljarden messages. Verder worden meer dan 250 miljard security-datapoints in zijn elasticsearch-clusters geïndexeerd.

Dataverwerking

De realtime dataverwerking van de Qualys Cloud Platform-indexeringsclusters biedt klanten en Managed Security Service Providers (MSSP’s) inzicht in hun wereldwijde IT-middelen. Zij hebben daarbij een beeld van hun security- en compliance-situatie op één enkel scherm via dashboards. Dankzij realtime toegang tot netwerkanalysedata zijn verschillende extra mogelijkheden direct vanuit het Qualys Cloud Platform leverbaar. Het gaat onder andere om IT-asset-discovery en -inventory met tweewegs CMDB-synchronisatie, detectie van geïnfecteerde IT-middelen en Network Access Control (NAC).

“Nu digitale transformatie voor elke organisatie essentieel is om concurrerend te blijven, is ingebouwde security de enige juiste optie. De dagen dat beveiliging apart werd toegevoegd, zijn voorbij”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Het inbouwen van netwerkanalyse in ons cloudplatform brengt het naar het volgende niveau, nu het klanten ongeëvenaard inzicht biedt in hun complete hybride-IT-omgeving. Met deze nieuwe mogelijkheid zijn we op weg om CIO’s te voorzien van een constant en actueel beeld van hun wereldwijde IT-middelen met tweewegs CMDB-synchronisatie. Deze mogelijkheid is de hoeksteen van security, want zonder inzicht is er geen sprake van security.”