Opening gerenoveerd datacenter maincubes op 20 september

Datacenterbedrijf maincubes heropent het gerenoveerde AMS01 datacenter aan de Capronilaan in Schiphol-Rijk op 20 september. De faciliteit is door maincubes overgenomen van Interoute in 2016 en is de afgelopen zeven maanden sterk gemoderniseerd.

Het gerenoveerde datacenter AMS01 heeft een vloeroppervlakte van 4.400 vierkante meter en een beschikbaar IT-vermogen van 4,7MW. Het datacenter is volgens maincubes volledig gemoderniseerd en voorzien van toekomstbestendige technische voorzieningen in combinatie met een uniek beveiligingsplatform.

A-locatie

“Ik ben zeer trots op de twee datacenters die maincubes in relatief korte tijd heeft gebouwd (in Duitsland, -red.) en verbouwd (in Nederland, -red.)”, zegt Oliver Menzel, de CEO van maincubes. “Met onze datacenters, werkwijze en strategie voorzien we in een belangrijke behoefte in de Duitse en Nederlandse markt. Partijen doen graag zeken met een datacenterbedrijf dat dezelfde taal spreekt, op een A-locatie is gevestigd, in ons specifieke geval op A-locaties in Nederland en Duitsland, flexibel is en levert wat de klant vraagt en daarnaast de hoogste eisen stelt aan alle vormen van security.” Volgens Menzel is maincubes “een prachtig datacenteralternatief voor klanten in Nederland.”

Tijdens de opening op 20 september 2018 zal maincubes alle geïnteresseerden op een inforele wijze kennis laten maken met het maincubes AMS01 datacenter, de maincubes-filosofie en het managementteam. Het programma begint op 15.30 en wordt afgesloten met een barbecue verzorgd door het team van Jord Althuizen van Smokey Goodness.