Nederlandse regering praat mee over digitale strategie G20-landen

De Nederlandse regering is door gastland Argentinië uitgenodigd om deze week te komen meepraten met de G20-landen over de ontwikkeling van de digitale markt van de twintig grootste economieën ter wereld.

Doel van de bijeenkomst van de G20-landen in het Argentijnse Salta is het opzetten van een gezamenlijke beleidsagenda voor een sterkere wereldwijde digitale markt. Namens ons land zal de voor de Nederlandse digitale markt verantwoordelijke staatssecretaris Mona Keijzer van EZK aan dit overleg deelnemen. Nederland is geen officieel lid van dit overlegorgaan, maar is, evenals in 2017 in Duitsland,uitgenodigd deel te nemen.

Deelname aan G20-landen

Deelname aan de top van de G20-landen biedt Nederland de kans om de verbinding te maken tussen de nationale digitaliseringsstrategie en de internationale ambities op dit gebied, aldus het ministerie. Onlangs presenteerde staatssecretaris Keijzer namens de regering de strategie Nederland Digitaal. Hiermee wil het kabinet bijvoorbeeld het verdienvermogen van Nederland verder versterken, zorgen voor betere digitale vaardigheden en cyberveiligheid in de maatschappij.

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)