VMware mikt op telco’s met overname Service Assurance Suite van Dell EMC

VMware neemt de technologie en het team over dan de Dell EMC Service Assurance Suite. De suite omvat software voor network health, performance-monitoring en oorzaakanalyse voor communication service providers (CSP’s) en hun klanten.

De toevoeging van de Dell EMC Service Assurance Suite-technologie aan het VMware Telco NFV-portfolio biedt CSP’s volgens VMware de mogelijkheid de operationele betrouwbaarheid van hun core netwerk-, cloud- en IT-domeinen op de fysieke en virtuele infrastructuur te handhaven. Hierdoor zijn ze in staat sneller concurrerende nieuwe diensten te operationaliseren.

Nu klanten hun huidige 4G services naar 5G overbrengen, wordt service assurance voglens VMware zeer belangrijk. De Dell EMC Service Assurance Suite biedt operators geautomatiseerde mogelijkheden via root cause analysis-management. VMware, leider op het gebied van Network Function Virtualization (NFV), zal gebruik maken van de Dell EMC Service Assurance Suite om klanten te helpen bij het versnellen van virtual network function-implementaties met een end-to-end service assurance, zodra de deal wordt gesloten.

Met het Dell EMC Service Assurance Suite-team wordt uitgebreide technische expertise en meer dan 10 jaar aan klantrelaties in huis gehaald. Het core-aanbod van Dell EMC Service Assurance Suite staat goed aangeschreven bij CSP’s vanwege zijn superieure probleemoplossingsmogelijkheden. Meer dan 50 CSP’s wereldwijd, waaronder veel tier 1-operators, maken gebruik van Dell EMC Service Assurance Suite om nieuwe diensten mogelijk te maken voor klanten, waaronder enterprises en (lokale) overheidsorganisaties. Na de overname is VMware van plan te investeren in de platformmogelijkheden als belangrijke component in het Telco NFV-portfolio en zich te richten op modernisering en intelligente automatisering. Dell EMC-klanten blijven toegang houden tot de oplossingen van de Dell EMC Service Assurance Suite op basis van een zakelijke reseller-overeenkomst tussen VMware en Dell EMC.

Complexiteit

Het overwinnen van netwerkcomplexiteit met software Door zowel top- als bottom-line druk, gaan operators van een hardware-aanpak naar een NFV-gedreven, software gedefinieerde aanpak voor hun core netwerkomgevingen. Hoewel deze stap van cruciaal belang is voor operators om agile diensten te leveren en nieuwe kansen te benutten, wordt hun vermogen om snel te virtualiseren belemmerd door een gebrek aan een effectieve root cause analysis. Dit wordt een steeds belangrijker aandachtspunt, gezien de snelle veranderingen die plaatsvinden binnen operator-netwerken nu zij 4G-services, zoals Voice over LTE (VoLTE), implementeren en zich voorbereiden op 5G-gedreven geavanceerde applicaties die IoT, artificial intelligence, machine learning en augmented en virtual Reality ondersteunen.

De Dell EMC Service Assurance Suite biedt assurance-mogelijkheden voor service-impact en root cause analysis met zichtbaarheid binnen fysieke en virtuele netwerken, en cloud-omgevingen. Hiermee wordt bepaald hoe resources worden verbruikt en of de service level agreements worden nageleefd. Dankzij deze transparantie kunnen CSP’s hun omgeving visualiseren, analyseren en optimaliseren voor snellere oplostijden. Proactieve identificatie van problemen levert een beter rendement op NFV- en IT-investeringen op. De Dell EMC Service Assurance Suite wordt aangevuld met VMware-technologieën, waaronder VMware vCloud NFV, VMware vRealize Operations, VMware vRealize Network Insight, Wavefront by VMware en VMware NSX SD-WAN by VeloCloud.

Telco

De overname toont de groeiende inzet van VMware in de telcobranche, zo meent de leverancier. Het versterkt ook de ‘better together’-synergie tussen VMware en Dell EMC. Bovendien profiteren CSP-klanten van de combinatie van VMware- en Dell EMC-oplossingen.

“Terwijl carriers zich klaarmaken voor 5G, virtualiseren ze steeds meer edge- en core-netwerken met network functions virtualization, oftewel NFV. Service assurance is cruciaal voor elk netwerk. De bestaande software- en servicemogelijkheden van Dell EMC Service Assurance Suite, gecombineerd met de VMware innovaties, stellen CSP’s in staat de transformatie van hun netwerken via NFV te moderniseren en te versnellen na deze deal”, zegt Shekar Ayyar, executive vice president, Strategy and Corporate Development and General Manager Telco NFV Group bij VMware. “Het Dell EMC Service Assurance Suite-team staat klaar om onze NFV-activiteiten te versnellen en verder te helpen met ongekende service assurance.”