Arista koopt Mojo Networks voor Cognitive WiFi

Cloudnetwerk-specialist Arista Networks neemt Mojo Networks over. Mojo Networks is de uitvinder van ‘Cognitive WiFi’ en gespecialiseerd in cloudgebaseerd wireless networking. Met deze eerste acquisitie breidt Arista het aanbod uit van campus- naar WiFi-netwerken.

Cognitive cloud networking

In mei kondigde Arista de ‘cognitive cloud networking’ architectuur aan, dit om bedrijfsnetwerken naar eigen zeggen beter geschikt te maken voor het Internet of Things (IoT). Nu breidt het bedrijf deze architectuur uit met het aanbod van Mojo Networks middels een veilige en snelle cognitieve WiFi-oplossing met cloudschaalbaarheid. Deze acquisitie wordt in het derde kwartaal voltooid.

Nieuwe generatie netwerken

“Mojo’s WiFi verandert het traditioneel gesloten wireless controller model, door de schaalbaarheid en kosten radicaal te verbeteren”, zegt John McCool, Chief Platform Officer en Senior Vice President Engineering & Operations bij Arista Networks. “De synergie tussen onze beide bedrijven is een interessante combinatie voor alle klanten”.

“Wij kijken ernaar uit om met Arista te gaan samenwerken voor het leveren van schaalbare WiFi oplossingen voor de volgende generatie campusnetwerken”, zegt Rick Wilmer, CEO van Mojo Networks. “Onze recente positionering als ‘visionair’ in het Gartner 2018 Magic Quadrant voor wired en wireless LAN access infrastructuur bevestigt onze onderscheidende technologie.”