Datacenter.com voegt AFIBER toe voor connectiviteit

AFIBER heeft een netwerk Point of Presence (PoP) geïnstalleeerd in het Datacenter.com Amsterdam AMS1 datacenter. De geautomatiseerde netwerken van AFIBER passen volgens de partijen goed bij de on-demand diensten met maandelijkse contracten van de colocatieleverancier.

AFIBER biedt software defined optical networking aan, zowel als retail als wholesale en doet dat ondertussen voor meer dan vijftig datacenters in de Randstad en duizend bedrijfsverzamelgebouwen. “Verscheidene AFIBER klanten en prospects vragen al enige tijd om onze netwerkdiensten beschikbaar te hebben in Datacenter.com Amsterdam AMS1”, zegt Jochem de Gruyter, CEO van AFIBER. “Als je de datacentermarkt in de metropool Amsterdam echt volledig wilt afdekken, dan moet je als netwerkdienstverlener een volledig onafhankelijke en klantgerichte benadering erop na houden. Het toevoegen van AMS1 aan ons optische netwerk biedt meer diversiteit aan onze klanten en serviceproviders en onderstreept onze connectiviteitsstrategie voor high density data- en cloudcolocatie.”

CSP’s, financials, gezondheidszorg

Het datacenter.com AMS1 datacenter is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, een gebied met een hoge carrier fiber-dichtheid. Datacenter.com biedt flexibele, on-demand colocatiediensten met maandelijkse contracten en verwacht dat AFIBER’s sterk geautomatiseerde connectiviteitspropositie een aantrekkelijke aanvulling zal zijn op de connectiviteitsopties. “AFIBER en Datacenter.com delen dezelfde klantvraaggerichte bedrijfswaarden waarbij hoge kwaliteit datacenterdiensten met zeer flexibele, on-demand karakteristieken worden geleverd”, zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Bovendien delen we dezelfde plannen voor agressieve internationale groei, terwijl we beiden een groot deel van onze diensten leveren via een internationaal ecosysteem van kanaalpartners. De zeer efficiënte connectiviteitsdiensten die AFIBER aanbiedt, zullen voorzien in een behoefte aan lage latency en hoge bandbreedte. Vooral ook onze meest veeleisende klanten zal dit aanspreken, waaronder cloud service providers, financiële instellingen en organisaties in de gezondheidszorg.”

Real-time

Retailklanten en kanaalpartners kunnen via de online AFIBER-toepassingen hun netwerkvoorkeuren op afstand kiezen en configureren. Zij kunnen het type netwerkdienst, de geprefereerde route en technische specificaties voor de uitrol selecteren. Het netwerkbeheersysteem van AFIBER genereert vervolgens automatisch een netwerkontwerp, terwijl de prijzen en technische specificaties en ook offertes in real-time worden aangemaakt.

“Ons netwerkontwerp is uniek en biedt hoogwaardige optische fiber specificaties en connectiviteitsstandaarden”, zegt De Gruyter. “Het ontwerp is uniek dankzij onze investeringen in de nieuwste netwerkbeheersystemen en –apparatuur. Tezamen met de transparante kenmerken van onze connectiviteitsdiensten en functionaliteit zoals optische encryptie, maakt het de propositie van AFIBER tot zeer waardevol in Nederland, Europa en daarbuiten. Datacenter.com’s marktvisie is zeer vergelijkbaar met onze eigen marktbenadering – met hun on-demand colocatie propositie, hun plannen voor internationale expansie en ook hun kanaalgerichte strategie. Daarnaast hebben zij, net als wij, een passie voor het leveren van hoogwaardige datacenter infrastructuur – in hun geval met een ultra-lage, dus energiezuinige PUE-waarde en datahallen die geschikt zijn voor OCP. We kijken dan ook uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Datacenter.com.”