HPE verbetert kunstmatige intelligentie in 3PAR InfoSight

Hewlett Packard Enterprise heeft nieuwe functies aangekondigd voor HPE 3PAR. De updates aan HPE 3PAR omvatten onder meer nieuwe voorspellende supportautomatisering met de HPE InfoSight kunstmatige intelligentie voor datacenters en sterkere applicatie-automatisering voor on-premise 3PAR-infrastructuren.

De nieuwe HPE 3PAR-mogelijkheden helpen bedrijven volgens de leverancier om hun digitale transformatie te versnellen door ‘self-improving’ en ‘selfservice’ storage. “HPE 3PAR biedt klanten een flexibel storageplatform dat eenvoudig aan te passen is aan elke omgeving. Dit is essentieel voor bedrijven die nieuwe technologieën en cloud native applicaties willen gebruiken”, aldus Ivan Iannaccone, Vice President en General Manager van HPE 3PAR. “De nieuwe functionaliteit bouwt voort op de tier 1 all-flash foundation van 3PAR. Daarnaast levert 3PAR de benodigde flexibiliteit om groeiende bedrijfsbehoeften bij te kunnen houden.”

HPE InfoSight

HPE InfoSight is een cloudgebaseerd AI-platform, gebouwd op een unieke benadering voor dataverzameling en -analyse. Het voorspelt potentiële problemen en lost ze automatisch op. Bovendien zoekt het continu naar verbeteringen om storage slimmer en betrouwbaarder te maken. HPE InfoSight levert 3PAR-klanten een predictive analytics framework waarin wordt geanticipeerd op issues in de infrastructuurstack. HPE 3PAR-gebruikers kunnen zo profiteren van de voordelen van HPE InfoSight, zoals het voorspellen van issues en het automatiseren van oplossingen. Daarnaast worden cross-stack analytics toegevoegd zodat 3PAR-klanten performanceproblemen op kunnen lossen en de

Self-service storage

Bedrijven willen volgens HPE zowel reguliere, mission-critical als nieuwere cloud-native applicaties op dezelfde infrastructuur ontwikkelen. Zo kunnen ze eenvoudiger schalen en besparen ze de kosten van afzonderlijke storagesystemen. HPE 3PAR is een DevOps- en containervriendelijk platform waarmee gebruikers reguliere en gecontaineriseerde applicaties op dezelfde infrastructuur kunnen laten functioneren.

Daarnaast kondigt HPE nog aan:
• Krachtige toolsets om HPE 3PAR te automatiseren en te managen in cloud-, DevOps-, virtualisatie- en containeromgevingen. Naast de bestaande integratie met Docker en Mesosphere DC/OS werkt HPE 3PAR nu met Kubernetes en Red Hat OpenShift om de beste automatisering en integratie met toonaangevende containerplatforms te bieden.
• Een nieuwe plug-in voor VMware vRealize Orchestrator, waarmee gebruikers storagemanagement snel kunnen implementeren en stroomlijnen met selfservice storageautomatisering via voorgebouwde workflows.
• Verbeterde native infrastructuurmanagement toolchains zodat DevOps-teams flexibeler kunnen zijn. Nieuwe voorgebouwde blueprints voor configuratiemanagementtools zijn beschikbaar voor HPE 3PAR-gebruikers. Denk hierbij aan Chef, Puppet en Ansible maar ook language software development kits Ruby en Python. Daarmee kunnen DevOps-teams storagefuncties automatiseren in eigen programmeertalen voor snellere applicatieleveringen.

Meer informatie over HPE 3PAR storage: https://www.hpe.com/storage/3par

Meer informatie over HPE 3PAR applicatie-automatiseringstools: https://developer.hpe.com/platform/hpe-3par/home