Ivanti brengt eigen geïntegreerd platform

Ivanti heeft Ivanti Automation aangekondigd. Ivanti Automation moet het beheer van complexe hybride IT-omgevingen stroomlijnen door infrastructuur, cloud- en werkplekprocessen te automatiseren.

In aanvulling op het Identity Management portfolio integreert Ivanti Automation ook met het complete Ivanti IT-product portfolio voor operational security, unified endpoint management, IT asset management, service management evenals technologieën van derden. Ivanti Automation is gratis voor bestaande en nieuwe klanten ter integratie van oplossingen binnen het Ivanti portfolio en stelt IT-beheerders en beveiligers in staat handmatige taken uit verschillende IT-verticalen te automatiseren en verenigen, zodat organisaties sneller return on investment krijgen uit hun bestaande technologie.

Hybride

“IT-organisaties beheren toenemend complexe hybride omgevingen, maar hun middelen zijn beperkter dan ooit”, zegt Ian Aitchison, Senior Product Director bij Ivanti. “Met Ivanti Automation helpen we hen zich te ontdoen van tijdrovende, handmatige taken die de mogelijkheden beperken om te focussen op strategische projecten. Door processen uit de hele IT-organisatie te verenigen, verbeteren we de algehele IT-samenwerking en productiviteit, proces-stroomlijning en verlagen we de risico’s. Door de standaard versie van Ivanti Automation kosteloos aan al onze klanten aan te bieden, kunnen zij snel en gemakkelijk profiteren van de voordelen van automatisering.”

Vanuit één platform versimpelt Ivanti Automation volgens de leverancier infrastructurele, cloud- en werkplekprocessen die nodig zijn om IT-diensten te ondersteunen en te leveren aan de business. De oplossing overkoepelt alle producten van Ivanti en zorgt voor geautomatiseerde workflows over meerdere IT-afdelingen voor verenigd IT-management. Deze gedeelde omgeving kan ook on-premises infrastructurele processen en tools automatiseren en ondersteunt meerdere publieke clouddiensten, waaronder Amazon en Microsoft Azure zodat regels en beleid voor provisioning services en toegangsrechten snel kunnen worden bepaald. Integratie met technologieën van derden wordt ondersteund door op voorhand gebouwde connectors en add-ons, die beschikbaar zijn via de Ivanti Marketplace.