Dataplace levert datacenteroplossing Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft Dataplace geselecteerd en gecontracteerd als leverancier voor haar twin datacenteroplossing. De VRU organiseerde in het voorjaar van 2018 een openbare Europese aanbesteding om een nieuwe leverancier te selecteren en heeft de inschrijving van Dataplace als beste beoordeeld. De dienstverlening die de VRU bij Dataplace zal afnemen bestaat uit het afnemen van een aantal 19” racks verdeeld over de locaties.

Dataplace Utrecht en Dataplace Rotterdam

Dataplace geeft aan trots te zijn op het project. Gerben van der Veen, algemeen directeur, van Dataplace: “De Veiligheidsregio Utrecht houdt zich bezig met een essentiële en zeer belangrijke taak. Dataplace is verheugd dat zij als winnende partij uit de bus is gekomen en op deze wijze de basis van de ICT infrastructuur kan invullen voor de Veiligheidsregio Utrecht.”
“Dataplace heeft zich geprofileerd als een flexibele, laagdrempelige organisatie die het hoogste kwaliteitsniveau nastreeft. Daarbij is voor ons de fysieke nabijheid van één van de datacenters een zeer prettige bijkomstigheid”, aldus Michael Blaas, Hoofd Informatiemanagement en ICT van de Veiligheidsregio.