Fujitsu lanceert EMEIA Service Provider Program

Fujitsu heeft zijn nieuwe EMEIA Service Provider Program geïntroduceerd. Dit mede door partners ontworpen programma biedt een oplossing aan alle soorten klanten; groot en klein, waarvan op lange termijn de vraag verandert van productgerichte oplossingen naar IT-as-a-service. Fujitsu gaat hierbij samenwerken met dienstleveranciers die hun bedrijfsmodellen aanpassen aan de markt. Het nieuwe Service Provider Program is beschikbaar via het pay-as-you-use model.

Uit onderzoek van IDC1 blijkt volgens Fuijtsu dat algemene IT-uitgaven steeds vaker verschuiven van bedrijven naar dienstleveranciers. Het nieuwe Fujitsu Service Provider Program is ontworpen om de potentiële risico’s van zo’n transitie te verkleinen, waardoor dienstverleners beter kunnen concurreren met hyperscale cloudoperators. Ook kan hierdoor het groeiende tekort aan gespecialiseerde IT-vaardigheden worden aangepakt, zo belooft het bedrijf. Fujitsu biedt dienstleveranciers twee verschillende cloudachtige sourcingmodellen met risicoprofielen gebaseerd op scenario’s voor ‘groei’ en ‘risicovermindering’.

Binnen uur nieuwe servers

Dirk Vromans, CTO van WorldStream, één van Fujitsu’s xSP-partners in Nederland, legt uit: “Als gevolg van dit nieuwe initiatief voor dienstleveranciers kunnen we binnen een uur nieuwe servers op maat implementeren bij klanten. Fujitsu zorgt voor die snelheid en flexibiliteit, en helpt ons zo onze leidende positie op de markt te behouden”.

Rüdiger Frickenschmidt, head of Service Provider Business en IoT bij Fujitsu EMEIA, licht toe: “Dienstleveranciers krijgen te kampen met hevige concurrentie. Het is voor hen daarom nodig de transitie naar dienstenintegrator te maken om (ook) in de toekomst succesvol en concurerend te kunnen zijn. Om het risico te beperken biedt het nieuwe Service Provider Program van Fujitsu de vereiste specialistische infrastructuur met toegang tot onze wereldwijde expertise en innovatie, zodat we samen met onze partners as-a-service oplossingen voor klanten kunnen creëren. We introduceren een flexibel model dat onze partners de kracht geeft om zich te concentreren op wat hun klanten echt nodig hebben om te winnen.”

Drie categorieën

Het programma-aanbod is onderverdeeld in drie categorieën: Apps en gegevens, hybride infrastructuur en oplossingen voor de volgende generatie. Mogelijke applicatieoplossingen kunnen de modernisering van het databeveiligingsbeheer of de activering van een multitenant SAP-omgeving zijn. Onder de hybride infrastructuur valt onder meer het beheer van multi-cloud en on-premises omgevingen, de creatie van een op app-store voor multi-cloud toegangsopties of de creatie van een edge-service voor klantensites. In de toekomst kan het aanbod worden uitgebreid met op quantum computing geïnspireerde technologiën, gebaseerd op Fujitsu’s Digital Annealer.