Juniper breidt fabric uit met campusondersteuning

Juniper Networks bedrijf heeft zijn EVPN-VXLAN fabric aangevuld met ondersteuning voor campusomgevingen. Bedrijven kunnen zo hun ongelijksoortige datacenter- en campusnetwerken verenigen. Daarmee levert Juniper Networks naar eigen zeggen de bouwstenen aan voor de bedrijfsbrede netwerkstructuur die onmisbaar is voor het realiseren van een simpele, veilige en geautomatiseerde multi-cloudomgeving.

Juniper Networks breidt daarnaast zijn filiaaloplossingen uit met nieuwe mogelijkheden in zijn SD-WAN-oplossing Contrail, die gebruikmaken van een combinatie van de WAN Edge-apparatuur uit de NFX-, SRX- en vSRX-reeks en Contrail Service Orchestration.

Verschil tussen datacenter en campus

De meeste bedrijven beschikken volgens Juniper over afzonderlijke campus- en datacenter-netwerken die zijn gebaseerd op compleet verschillende connectiviteitsarchitecturen. Dit weerhoudt hen ervan om hun infrastructuur onder een overkoepelende beheerparaplu onder te brengen. De nieuwe campusarchitectuur EVPN-VXLAN van Juniper Networks biedt volgens de leverancier organisaties de mogelijkheid om campusnetwerken in te richten op basis van dezelfde protocollen die veelvuldig worden gebruikt in de meest stabiele en efficiënte datacenters van dit moment.

Om klanten een eenvoudige manier te bieden om een complete campusomgeving te realiseren heeft Juniper Networks daarnaast zijn aanbod van campusoplossingen uitgebreid op basis van een resellerovereenkomst met Aerohive, de wereldwijde leider in wifi-oplossingen. Het heeft zijn strategische samenwerking met deze leverancier uitgebreid om een vanuit de cloud beheerde vaste, draadloze en WAN-oplossing af te leveren. Juniper Sky Enterprise biedt integratie met de Cloud Services-API’s van Aerohive en het netwerkbeheersysteem HiveManager van Aerohive. Dit maakt het mogelijk om het volledige vaste en draadloze campusnetwerk vanuit een centrale locatie te bewaken. Klanten kunnen ervoor kiezen om de oplossing in een publieke of private cloud te hosten of op locatie in te zetten.

Niet alleen campusnetwerken, maar ook filiaalnetwerken vormen een pijler van toekomstige multi-cloudomgevingen, zo stelt Juniper. Om deze reden heeft Juniper Networks de SD-WAN-mogelijkheden van Contrail uitgebreid met fijnmazige Application Quality of Experience (AppQoE) en in de vorm van active-active clustering voor netwerkapparatuur voor filialen uit zijn NFX- en SRX-reeks. Juniper Networks heeft daarnaast zijn vijfstappenkader voor migraties naar een multi-cloudomgeving uitgebreid om ruimte te bieden voor campus- en filiaalnetwerken. Dit kader reikt bedrijven best practices, integratiemogelijkheden en aanbevolen producten en diensten aan die het eenvoudiger maken om over te stappen op een veilige en geautomatiseerde multi-cloudomgeving.