3W Infra en A2B Internet sluiten partnerschap

IaaS-hoster 3W Infra heeft een contract getekend voor strategische samenwerking met A2B Internet. A2B Internet opereert als een extensie van 3W Infra’s eigen engineering teams en voert internationale netwerk management en support services uit voor het 3W Infra Global Network.

Met zijn 3W Infra Global Network richt de aanbieder zich vooral op veeleisende segmenten als gaming en diensten die lage latency vereisen. De eerste resultaten van de samenwerking zijn volgens de leverancier al zichtbaar. In consultatie met A2B Internet als netwerkmanagement en -support partner heeft 3W Infra een Connection Agreement getekend met de AMS-IX internet exchange, terwijl ook twee Points-of-Presence (PoP’s) in Amsterdamse datacenters zijn geplaatst, te weten Nikhef en Equinix AM7. Door het aantal netwerk-PoP’s in de regio Amsterdam uit te breiden, verwacht 3W Infra de netwerkperformance en betrouwbaarheid voor klanten te kunnen optimaliseren. Ook zou het voordelen hebben voor de kostenefficiëntie en een nog snellere delivery van content.

Snelgroeiend internetverkeer

“Het internetverkeer in 3W Infra’s wereldwijde netwerk groeit momenteel erg hard, door aanwas van nieuwe klanten in ons portfolio maar ook door bestaande klanten met snelgroeiend internetverkeer – onder andere als gevolg van het internationaal aanbieden van video streaming services,” zegt Murat Bayhan, CEO en oprichter van 3W Infra. “Om in te spelen op de toekomstige verwachtingen van bestaande en nieuwe klanten, wilden wij onze wereldwijde netwerk & support opties naar een hoger plan tillen. Deze strategische samenwerking met A2B Internet betekent een belangrijke uitbreiding van het bereik van onze eigen engineering teams. Daarnaast geeft het onze eigen teams de ruimte om zich blijvend te focussen op het leveren van volledig geïntegreerde en op maat geleverde IaaS hosting oplossingen aan onze klanten.”

De bijdrage van A2B aan de propositie van 3W Infra zal meer zijn dan alleen het leveren van netwerksupport. A2B zal tevens met 3W Infra samenwerken om zeer gespecialiseerde netwerkdesign kwesties voor klanten te helpen oplossen en netwerkroutes voor klanten te optimaliseren. “A2B zal als onderdeel van deze strategische samenwerking toegang krijgen tot ons ticketingsysteem, om aan de netwerkbehoeften van klanten tegemoet te komen en de klanttevredenheid verder te verhogen,” zegt Bayhan. “De services van A2B zijn een welkome aanvulling op de services van onze eigen engineering teams en we waarderen het zeer dat zij nu de wereldwijde dienstverlening van 3W Infra op het vlak van netwerkservices komen versterken.”