Kappa Data breidt portfolio uit met exclusief distributiecontract van Cumulus Networks voor de Benelux

Kappa Data heeft zijn vendor portfolio uitgebreid met een exclusief distributiecontract voor de oplossingen van Cumulus Networks in de Benelux. Daarmee wordt betaalbare web-scale networking voor de enterprise cloud mogelijk dankzij Data Center Linux gebaseerde switching.

Cumulus Networks is een Amerikaanse computersoftware productent met een hoofdkantoor in Mountain View, Californië, en levert Linux gebaseerd Data Center switching management oplossingen via Cumulus Linux. Omdat operators gebruik kunnen maken van standaard hardware componenten biedt Cumulus Linux ongeëvenaarde operationele snelheid en wendbaarheid tegen de meest concurrerende kosten in de markt.

Een van de belangrijke usp’s van Cumulus Networks is de korte leercurve voor IT operators die enige kennis hebben van Linux of al ervaren zijn in het werken met het Linux OS. Daardoor gaan de kosten voor beheer drastisch omlaag.

Bestaande netwerken zijn vaak te traag, te duur en te complex. Cumulus Networks brengt daar verandering in en biedt moderne oplossingen voor innovatieve datacenter netwerken. Cumulus Express is de one-stop-shop voor zowel de software als de hardware kant van het datacenter switching beheer. Cumulus Linux en switches van willekeurige vendoren is al een slimme keuzen, maar de combinatie Cumulus Linux en Cumulus Express is nóg eenvoudiger en kostenefficiënt vanwege de voorgeconfigureerde communicatie tussen de hard- en software.

Cumulus Networks heeft Kappa Data geselecteerd als distribeur vanwege de brede aanwezigheid in het partnerlandschap in de Benelux. Samen willen ze uitbreiden in de datcenter markt en de kosten voor datacenterpartners omlaag brengen. Op basis van het distributiecontract bieden Cumulus Networks en Kappa Data high-end datacenter managementoplossingen – inclusief de toegevoegde waardemix van Kappa Data op het gebied van expertise, follow-up en service – tegen low-end budgetten.

Meer informatie: www.kappadata.eu | sales@kappadata.nl