Interconnect lanceert ‘Discover’: virtuele marktplaats voor partners

Afgelopen donderdag organiseerde Interconnect Services, bekend van de colocatie datacenters in Den Bosch en Eindhoven, haar partnerevent in kasteel Loevestein bij Poederoijen aan de Waal, bekend van de ontsnapping van Hugo de Groot in zijn boekenkist in 1621.

Elwin Sterk, Manager Sales, verwelkomde de rond veertig gasten en introduceerde vervolgen het nieuwe partnerplatform ‘Discover’. Discover is een virtuele marktplaats voor partners die zich daar kunnen profileren en hun aanbod van diverse netwerkdiensten kunnen presenteren aan potentiële klanten/eindgebruikers. Dat levert salesleads op voor partners. Partners kunnen ook onderling netwerken via het platform om gemeenschappelijke opportunities nader te bespreken.

loevestein

Op basis van het partnerprofiel kan de prospect per dienst een duidelijk overzicht krijgen van de partners die deze aanbieden. Dat kan zijn een enkele dienst, maar vaker wordt er gezocht naar een volledig pakket. Om die reden faciliteert het Discover platform de kruisbestuiving tussen partners onderling om gezamenlijk de beste oplossing voor de klant te realiseren. Dat laatste is een interessante extra dienst waarmee voor zover de redactie bekend is, nog weinig andere colocatie datacenters zich onderscheiden.

Boudewijn Aelbers, Senior Manager Presales bij VMware, ging vervolgens dieper in op de vraag wat digitale transformatie inhoudt. Alle business is tegenwoordig ook digitale business. Drijfveren daarachter zijn de noodzaak voor business agility, (kosten)besparingen, risico beperking en het optimaal benutten van commerciële kansen. Kernwoorden waren moderne datacenters, multiclouds, en any device.

Aansluitend kregen de bezoekers nog een overzicht van de cloud roadmap van Interconnect Services. Het Cloud Platform van Interconnect telt inmiddels 10.000 VM’s, 175 hosts en biedt 4 PB aan storagecapaciteit. All Flash Multisite Storage met high-performance is standaard, en de flash standaardprijsstelling is gelijk aan die van Multi-site SAS. De prijs voor high-performance flash is bij Interconnect 50 procent lager dan SSD Multi Site.

Voor de beveiliging wordt gebruik gemaakt van multi-factor authenticatie (MFA) voor VCenter, waarbij gebruikersnaam en wachtwoord, of een eenmalige toegangscode via een smartphone worden ingegeven. In de nabije toekomst wordt MFA ook toegepast op andere Interconnect login’s. Ook komt er een multi-tenant portaal bovenop VCenter. Via een gedeelde virtuele private cloud kan een volledig omgeving op VCloud worden gezet, als alternatief is er ook een afgeschermde VPC variant voor VCenter en VCloud. Met VRealise krijgen partners extra inzicht en statistieken met betrekking tot VPC-verbruik. De koppeling met de public cloud is een al bestaande dienst, waaraan VMware on AWS zal worden toegevoegd, evenals integratiemogelijkheden met Microsoft Azure en de beschikbaarheid van de Azure Stack voor dedicated en shared VPC’s.

Het informatiegedeelte werd besloten met een rondleiding door Kasteel Loevestein, een netwerkborrel en een afsluitende barbecue.

loevestein

Meer informatie: www.interconnect.nl