Colt ondersteunt IBM Cloud Direct Link

Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met IBM uitgebreid en biedt ondersteuning voor IBM Cloud Direct Link. Zakelijke klanten kunnen daarmee een private netwerkverbinding tot stand brengen tussen hun IT-infrastructuur en IBM Cloud. De samenwerking tussen Colt en IBM biedt klanten volgens Colt en IBM een cloud-netwerkervaring met meer resilience, minimale latency en veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties.

Zakelijke gebruikers van de IBM Cloud Direct Link-dienst kunnen een beroep doen op Dedicated Cloud Access van Colt om private netwerkverbindingen op te zetten tussen hun datacenters of kantoorlocaties en IBM Cloud. Het Colt IQ Network omvat volgens de leverancier ondermeer het 100 Gbps geoptimaliseerde volledig eigen netwerk van Colt en verbindt wereldwijd meer dan 850 datacenters en ruim 26.000 gebouwen. Bedrijven kunnen daarmee profiteren van een cloud-netwerkervaring die veel beter is dan via het publieke netwerk, zo meent Colt.

Provider Program

In het kader van deze uitgebreide samenwerking neemt Colt deel aan het IBM Cloud Direct Link Service Provider Program. Dit is door IBM in het leven geroepen om bedrijven overal ter wereld toegang te bieden tot betrouwbare connectiviteit.

“Bedrijven zetten essentiële diensten voor onder meer kunstmatige intelligentie, gegevensanalyse, blockchain en het IoT steeds vaker in de cloud, om nieuwe zakelijke inzichten te verkrijgen uit ongestructureerde data”, zegt Kit Linton, vice president Network bij IBM Cloud. “Als deelnemer van het voortdurend groeiende IBM Cloud Direct Link Service Provider Program biedt Colt met zijn IQ Network private en schaalbare verbindingen met IBM Cloud, waarmee cloudgedreven transformatie nog meer kracht bijgezet kan worden.”

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt Technology Services voegt toe: “We vinden het geweldig om samen met IBM bedrijven te helpen om hun cloudactiviteiten uit te breiden en groei te bevorderen. De voordelen van digitale transformatie zijn inmiddels welbekend en cloud-diensten dragen daar in hoge mate aan bij. Onze samenwerking biedt gebruikers van het IQ Network en Dedicated Cloud Access van Colt de mogelijkheid van private verbindingen met IBM Cloud op te zetten vanaf elke gewenste locatie, of het nu gaat om een datacenter of een kantoor. Dit draagt niet alleen bij aan lagere netwerkkosten en hogere overdrachtssnelheden, maar ook aan een consistentere gebruikservaring en daarmee naadloze connectiviteit met IBM Cloud.”