Switch Datacenters versterkt managementteam

Switch Datacenters heeft haar managementteam versterkt om de voorgenomen expansie verder te versterken. Het gaat om twee industrie-veteranen die Switch Datacenter Group moeten ondersteunen om uit te groeien tot een van de marktleiders in de Nederlandse colocatie sector, en tevens verder te groeien als internationaal aanbieder van haar Data Center as a Service (DCaaS)-propositie.

CEO en mede-oprichter Gregor Snip blijft op zijn post als CEO van de groep en gaat zich richten op de strategische groeiplannen, terwijl de nieuwe Managing Director, Edgar van Essen, verantwoordelijk is voor de dagelijkse operatie en marktpositie. Jan Siderius gaat de rol van Operationeel directeur vervullen.

Edgar van Essen en Jan Siderius

Edgar van Essen brengt meer dan twintig jaar internationale ervaring in de telecom-, glasvezel- en connectivity-sector met zich mee. Van Essen werkte jarenlang in internationale managementposities bij Lucent Technologies en Alcatel-Lucent, waar hij zich bezig hield met onder meer hardware, software en services, werkte in de strategische consultancy en investeringsmaatschappijen en was daarnaast ook actief in diverse overkoepelende industrieorganisaties zoals de in Brussel gevestigde gerenommeerde Fibre to the Home Council Europe, waar hij persoonlijk medeoprichter van was en ook deel uitmaakte van de board. De afgelopen vijf jaar heeft Edgar als Managing Director Western Europe de marktpositie van de Zwitserse high-end connectivity leverancier R&M sterk uitgebouwd door het realiseren van een consistente double-digit groei in meer dan 20 landen.

Jan Siderius is een erkend expert op het gebied van high-end datacenter-standaarden en -technologieën. Hij heeft volgens Switch een langjarige én diepgaande track-record in operationeel management van datacenters, onder meer bij ABN AMRO en daarna bij IBM als site-manager en technisch datacenter lead.

“Sinds de opening van het Switch Datacenter AMS1 in 2011, is Switch sneller dan de markt gegroeid door te focussen op maatwerk datacenter co-locatie oplossingen voor high-end klanten. Door het installeren van state-of-the-art koeltechnieken en gepatenteerde, in eigen bedrijf ontwikkelde technische oplossingen heeft Switch de norm gezet voor een lage PuE en groene datacenters in Nederland. Door voortdurend te blijven innoveren kunnen we onze klanten steeds voorzien van efficiëntere, en dus lagere capex en opex oplossingen”, aldus Gregor Snip. “Afgelopen jaar heeft Switch” een zeer succesvol aanbod voor Datacenter as a Service, DCaaS, ontwikkeld en ook op grote schaal geïmplementeerd, waarmee Switch wholesale datacenters helpt aan snelle toegang tot de Nederlandse markt door de volledige ontwerp, bouw en operaties te outsourcen naar Switch.

“’We zien een groeiende vraag van grotere klanten die eigenlijk een eigen datacenter nodig hebben, maar die niet de tijd of de kennis hebben om dat zelf te bouwen. Door deze behoefte volledig te outsourcen naar Switch, dat als een van de marktleiders in Nederland de afgelopen jaren een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd, kan een DCaaS klant slim gebruik maken van de jarenlange operationele ervaring in deze veeleisende markt in Nederland.”