Schneider Electric brengt beheerplatform voor UPS’en

Schneider Electric introduceert APC Smart-UPS met SmartConnect voor proactief en effectief beheer van Uninterruptible Power Supplies (UPS)-systemen. Smart-UPS met APC SmartConnect is volgens de leverancier de eerste en enige cloud-enabled UPS voor distributed IT-omgevingen. De oplossing is vooral gericht op het MKB.

SmartConnect is een standaardfunctie bij een aantal modellen in APC´s Smart-UPS-portfolio en zorgt voor stroomgarantie, veiligheid en zekerheid. Het is belangrijk voor mkb-bedrijven om verbinding te houden met de technologieën en informatie die hun bedrijf draaiende houden. Elk verlies van beschikbaarheid kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. SmartConnect maakt volgens de leverancier gebruik van Schneider Electric´s cloud-enabled EcoStruxure IT-architectuur om:

* Een veilig, cloud-enabled webportaal te bieden, waar klanten vanaf elk apparaat met internettoegang de status van hun UPS kunnen zien.

* Data over de toestand en status van UPS-apparaten van klanten te verzamelen en versturen, zoals batterijvervanging, garantieverlenging en UPS-prestatiemeldingen.

* Aanpasbare automatische notificaties te sturen, firmware notificatie updates te geven en geavanceerde ondersteuning bij probleemoplossingen te bieden, via een gebruiksvriendelijke remote monitoring interface.

* De UPS gebruiksklaar aan te bieden, zonder dat configuratie vereist is, voor makkelijke installatie, zelfs voor minder technische gebruikers.

De SmartConnect-technologie maakt het ook mogelijk voor Managed Service Providers (MSP’s) om hun aanbod uit te breiden met het op afstand monitoren van de UPS van klanten. Zo kunnen MSP’ers zonder additionele kosten en met minimale inspanning een waardevolle power infrastructure service bieden, beter voldoen aan de behoeften van klanten en daarnaast nieuwe inkomstenbronnen genereren.

MSPs kunnen SmartConnect integreren met gangbare remote monitoring en management (RMM)-systemen zoals ConnectWise Automate en Kaseya. Daarnaast is het via een mobiel webportaal ook mogelijk op een single platform klantportfolio’s te beheren. Programmeren, Simple Network Management Protocol (SNMP) trap-commando’s of software agents zijn niet nodig.

EcoStruxure ready solutions

Connected APC Smart-UPS met SmartConnect is één van de nieuwste producten van Schneider Electric´s EcoStruxure IT Data Center Management as a Service. De basis van EcoStruxure bestaat uit intelligente, connected oplossingen die gebruik maken van datagestuurde inzichten om het onderhouden en bedienen van de fysieke IT-infrastructuur te vereenvoudigen. Dit wordt gerealiseerd door prestaties te verbeteren, zicht en controle op afstand te bieden en service door experts te verlenen.

Meer informatie is te vinden op de website van APC by Schneider Electric.