DC Groningen verlengt samenwerking met Pure Energie

Datacenter Groningen en Pure Energie hebben hun samenwerking verlengd tot 2022. Het datacenter neemt via de leverancier sinds 2015 groene stroom af van één windmolen, waarmee het naar eigen zeggen koploper is binnen de branche op het gebied van duurzaamheid.

Windmolen

“Pure Energie is het enige energiebedrijf dat zelf uitsluitend groene stroom in Nederland opwekt”, aldus Andrew van der Haar, directeur van Datacenter Groningen. “Dat heeft ons overtuigd van onze keuze voor Pure Energie. We willen bijdragen aan het verduurzamen van Nederland. Omdat we zeker willen weten dat onze groene stroom echt uit Nederland kon, hebben we voor één specifieke windmolen gekozen. Dat is alleen mogelijk bij Pure Energie.”

“We vinden het belangrijk dat wij groene stroom verbruiken die uit een Pure Energie windmolen komt. Sinds 2015 zijn we aangesloten op Windpark Distripark in Waddinxveen. Dat is transparant en gegarandeerd duurzaam”.

“Onze keuze voor Pure Energie is vanzelfsprekend. Datacenter Groningen een van de eerste datacenters die haar energie voor 100% uit een duurzame bron haalt. Daarnaast gaan we zuinig om met onze energie. Koude lucht komt bijvoorbeeld van buiten en hoeft niet extra gekoeld te worden. De stroom die wij hier verbruiken heeft geen negatieve gevolgen voor het milieu. Onze klanten weten dat.”

Joost Posthuma, Hoofd Verkoop bij Pure Energie: “We zijn trots op onze samenwerking met Datacenter Groningen. Je ziet dat ze op veel meer manieren bezig zijn om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Bijvoorbeeld door een innovatief koelsysteem, energiebesparing en door onze 100% groene stroom. De stroom die zij verbruiken helpt ons weer om nieuwe wind- en zonne-energieprojecten te realiseren in de toekomst. Zo werken we samen aan meer duurzaamheid in Nederland.”