Iron Mountain koopt Nederlandse datacenters EvoSwitch

Iron Mountain heeft de Nederlandse tak van EvoSwitch overgenomen voor €205 miljoen. Daarmee krijgt Iron Mountain de beschikking over twee datacenters met samen 11MW bestaande capaciteit in Haarlem, dat in potentie kan worden uitgebreid naar 23MW. Op één locatie is al een uitbreiding van 2MW gaande, waarvan 600 KW is gereserveerd voor Leaseweb.

AMS1

Het campus in Haarlem, AMS1, heeft een totale oppervlakte van 12.000 vierkante meter, dat mogelijk kan worden uitgebreid naar 40.000 vierkante meter. Het ondersteunt meer dan vijftig providers van interconnectiviteit telecomdiensten, waaronder AMS-IX. Voor Iron Mountain gaat AMS1 een kritieke rol spelen in de FLAP-datacentermarkt (Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs). Amsterdam is de tweede datacentermarkt van Europa en de vijfde wereldwijd. Iron Mountain heeft eerder dit jaar een faciliteit van Credit Suisse overgenomen in Londen.

Leaseweb, dat deel uitmaakt van hetzelfde moederbedrijf van EvoSwitch, komt in één klap in de top vijf van Iron Mountain-klanten wereldwijd. Met 45 procent van de AMS1-capaciteit ingezet voor Leaseweb was het al de belangrijkste klant van EvoSwitch. EvoSwitch blijft actief in andere landen. Iron Mountain heeft EvoSwitch Netherlands B.V. en EvoSwitch Global Services B.V. overgenomen, terwijl EvoSwitch International B.V. in handen blijft van moederbedrijf Ocom.