HPE voegt ondersteuning Hyper-V toe aan SimpliVity

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V aan. Daarnaast maakt het technologieconcern nieuwe partneroplossingen voor SimpliVity-integratie bekend, zoals de Citrix WorkSpace Appliance Partner. Met de nieuwe producten hebben klanten volgens HPE meer hypervisor-opties en kunnen high-performance virtuele applicaties en desktops gemakkelijker aangeboden worden. Dit maakt de levering van veilige digitale workspaces in een hybride cloud sneller en eenvoudiger.

Veel IT-infrastructuren zijn niet ontworpen om sneller te manoeuvreren in virtuele omgevingen. HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V vereenvoudigt het datacenter met convergerende servers, storage, back-up en storage networking in één software-defined platform. Dit resulteert in meer flexibiliteit en de voordelen van de cloud in een on-premise oplossing. De hyperconverged bouwblokken vereenvoudigen IT door alle datacenter componenten en geavanceerde dataservices voor gevirtualiseerde workloads te combineren, inclusief VM-centric management en mobility, databescherming en gegarandeerde data-efficiency.

“Steeds meer Microsoft-klanten gaan richting een hybride infrastructuur. Daarom is het belangrijk om over een platform te beschikken dat gedistribueerde systemen over een heterogene infrastructuur kan managen. Daarnaast is het voor ons belangrijk om een partnerecosysteem te hebben, waardoor onze klanten een keuze uit platforms kunnen maken. De integratie van HPE SimpliVity met Windows Server 2016 en Microsoft Hyper-V zorgt dat dit mogelijk is”, aldus Erin Chapple, General Manager van Windows Server bij Microsoft. “We zijn blij met een sterke partner als HPE voor Microsoft Hyper-V. Hierdoor hebben onze klanten de vrijheid om te kiezen tussen virtualisatieplatforms voor workloads en data.”

Voordelen

HPE claimt de volgende voordelen:

– VM centric management en mobility – HPE SimpliVity hyperconvergence maakt VM centric management op basis van beleid mogelijk vanuit onderliggende hardware om dagelijkse uitvoeringen te vereenvoudigen. Na VMware-klanten profiteren nu ook Microsoft Hyper-V-klanten van deze voordelen.

– Databescherming – Klanten hebben nu toegang tot een hyperconverged-oplossing met volledige functionaliteit, ingebouwde back-up en recovery zonder additionele kosten. Deze databeschermingsfuncties bevatten resilience, ingebouwde back-up en efficiënte replicatie om het hoogste niveau data-integriteit en -beschikbaarheid te verzekeren. Daarmee wordt de behoefte aan legacy databescherming geëlimineerd.

– Data-efficiency – Efficiency wordt geleverd door krachtige ingebouwde dataservices, zoals in-line deduplicatie en compressie en een nieuwe data-architectuur die bedrijfscontinuïteit versnelt en workload mobility verzorgt. Gegarandeerde data-efficiency bespaart 90 procent van de capaciteit voor storage en back-up. Bovendien verkort het recovery point objectives (RPO’s) en recovery time objectives (RTO’s) van dagen of uren naar seconden, met een gegarandeerde 60-second restore voor een 1TB VM.

Daarnaast breidt HPE de samenwerking met Citrix uit met de integratie van het HPE SimpliVity oplossingsportfolio – waaronder ook het nieuwe HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V – in het Citrix HCI Workspace Appliance Program. De oplossing is geïntegreerd en getest in de SimpliVity-toepassing. Klanten hoeven daardoor geen oplossingen te bouwen om gevirtualiseerde applicaties en desktops te leveren. Het applianceprogramma maakt het eenvoudig om nieuwe workplace-oplossingen te leveren en tijdens de hele levenscyclus te managen met Citrix. Daarmee zetten HPE en Citrix samen een nieuwe standaard om digitale workspaces met multi-hypervisor en multi-cloudflexibiliteit eenvoudig te implementeren, wat resulteert in sterke digitale collaboratie en productieve workspaces voor klanten.