Claranet koopt Union Solutions

Claranet gaat de Britse infrastructuur- en cloud-specialist Union Solutions overnemen. Daarmee breidt Claranet haar klantenbestand en dienstenportfolio uit met expertise op zowel grote on-premise beheerde oplossingen als oplossingen op Microsoft Azure Cloud.

Beheerde diensten

Union Services heeft vestigingen in Surrey en Kent en heeft, met ongeveer 30 medewerkers in dienst, een jaaromzet van meer dan €11 miljoen. Union is gespecialiseerd in een reeks IT-infrastructuur en managed services, waaronder infrastructuurontwerp, hosting, transitie en migratie, met een sterke nadruk op beheer van high-performance data en beveiliging voor grote organisaties. De oprichters van Union blijven in dienst en zullen de komende jaren de hostingdiensten blijven door ontwikkelen.

“Claranet heeft Union Solutions overgenomen om de expertise op het gebied van hostingdesign, -transitie en -migratiemogelijkheden voor grootschalige on-premise-oplossingen te verbeteren, en voor extra sterke Azure-vaardigheden en -diensten”,zegt Michel Robert, Managing Director van Claranet UK. “Union heeft een ruime ervaring en capaciteit in het ontwerpen en implementeren van bedrijfskritische infrastructuur, met de nadruk op gegevensopslag en beveiliging. Het heeft sterke, langdurige klantrelaties ontwikkeld in de juridische, financiële en verticale sectoren, waardoor onze positie in deze belangrijke branches verder wordt verbeterd. De passie van Union voor kwaliteitsdiensten én de sterke wens om te groeien, betekende dat ze een ideale kandidaat was als onderdeel van onze voortdurende focus op snelle groei. We hebben hierop geanticipeerd door de unieke kwaliteiten van Union aan de onze toe te voegen en we kunnen deze nieuwe expertise gebruiken om ons marktaanbod verder te verbeteren.”

Jason Rabbetts, oprichter en directeur van Union Solutions voegt toe: “We zijn heel blij dat we nu deel uitmaken van de Claranet-groep. De beheerdiensten van Union Solutions, de platformen met hyperconvergentie en Azure-specialisme – nu gekoppeld aan de public cloud- en private cloud-capaciteit van Claranet – geven een ongelooflijk krachtige propositie voor hybride transformatie voor onze klanten en de markt in het algemeen. In de snel veranderende hybride multi-cloudwereld van vandaag is expertise op een breed spectrum aan vaardigheden van essentieel belang, en dat maakt deze specifieke samenvoeging enorm relevant en aantrekkelijk.”