Atos partnert met Google om cloud computing

Atos heeft een wereldwijd partnership gesloten met Google Cloud om naar eigen zeggen in te spelen op de digitale transformatiebehoeften van zakelijke klanten. De overeenkomst moet resulteren in strikt beveiligde oplossingen op de vlakken van hybride cloud, data-analyses en machine learning en digitale werkplekken.

Volgens Atos gaat de datagedreven digitale transformatie van nu verder dan het traditionele ICT-landschap waardoor de behoefte aan zogenaamde data lakes, gegevensbeheer, data-analyse en cognitieve technologie groeit. Tegelijkertijd moet het allemaal voldoen aan wet- en regelgeving, waaronder de komende gegevensrichtlijn GDPR, in Nederland ook wel bekend onder de afkorting AVG.

Het partnerschap tussen Atos en Google Cloud betekent dat de Canopy Orchestrated Hybrid Cloud van Atos in principe verder wordt uitgebouwd op het Google Cloud Platform. Hierbij maakt zij gebruik van de schaalgrootte, beveiliging, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het platform, terwijl het lokaliseren van data volgens Atos is gewaarborgd. Bovendien profiteert Atos van specifieke technologie – zoals container orchestration met de Google Kubernetes Engine – om de adoptie van de hybride cloud binnen bedrijven te stimuleren. Deze Atos-oplossing is ook een aanvulling op de reeks hoogwaardige beveiligingsfuncties van Google Cloud met een sterk verbeterde meerlaagse beveiliging door verschillende organisatielagen heen.

Machine learning

Atos ontwikkelt daarnaast een aanbod op het gebied van machine learning, gebruikmakend van de ML API’s van Google Cloud om specifieke oplossingen te creëren voor verschillende sectoren. Als laatste ontwikkelt Atos een zogenaamde G Suite om haar aanbod van digitale werkplekoplossingen voor zakelijke klanten te verrijken.G Suite kan als intelligente cloudoplossing gericht op productiviteit en collaboratieve samenwerkingsvormen volledig worden geïntegreerd met vergelijkbare applicaties.

“Ik ben erg trots op dit internationale partnership met Google Cloud, een internationale leider op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dankzij deze samenwerking kunnen we een snelle en soepele introductie van kunstmatige intelligentie bij bedrijven mogelijk maken”, zegt Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “Door onze expertise op het gebied van integratie en technologie te combineren met Google Cloud-technologie, stellen we klanten in staat te transformeren in een uiterst innovatieve en strikt beveiligde omgeving. Dit doen we uiteraard in overeenstemming met internationale wet- en regelgeving. Dankzij dit partnership wordt Atos de laatste schakel in de digitale informatieketen.”

“We kijken ernaar uit om Google Cloud samen met Atos bij bedrijven te introduceren”, zegt Diane Greene, CEO van Google Cloud. “Samen kunnen we bedrijven nu nog beter ondersteunen bij hun digitale transformatie. Dit krijgt invulling door hen toegang te bieden tot de meest geavanceerde cloud-infrastructuur, de laatste toepassingen op het gebied van machine learning en slimme collaboratieve oplossingen.”