Relined biedt Dark Fiber naar Frankfurt aan

Relined Fiber Networks breidt haar Dark Fiber-netwerk uit naar Duitsland. Het metro-glasvezelnetwerk komt in Frankfurt te liggen om datacenters met elkaar te verbinden. Daarmee vormt Relined een verbinding tussen AMS-IX en DE-CIX.

Dat zijn de twee van de grootste internetknooppunten ter wereld, wat het Relined naar eigen zeggen mogelijk maakt om verder te groeien. Zo kan Relined internationaal Dark Fiber leveren, bijvoorbeeld van Amsterdam naar Frankfurt. De aanwezige datacenters in Frankfurt kunnen eenvoudig worden aangesloten op het netwerk.

Nieuwe verbindingen

Op het metronetwerk in Frankfurt worden ruim 20 datacenters aangesloten, waaronder de datacenters van Colt, Digital Realty, Equinix, e-Shelter en Interxion. De verbindingen tussen de datacenters in Frankfurt kunnen nu worden geleverd tegen vaste tarieven. Vanaf september 2018 zal het netwerk zo geoptimaliseerd zijn dat verbindingen binnen 1-3 weken opgeleverd kunnen worden, zo belooft Relined.

“Wij zijn sterk aan het groeien. Relined richt zich, als onafhankelijk verhuurder van Dark Fiber, niet enkel op Nederland maar op heel West-Europa. Met ons metronetwerk in Frankfurt hebben we weer een stap gemaakt om dit doel te bereiken,” zegt Jan Willem Tom, Managing Director Relined.

Uitbreiding

Eind vorig jaar maakte Relined al bekend haar netwerk in Nederland met ruim 7.000 km uit te breiden via een samenwerking met BT. Hiermee heeft Relined een landelijk en fijnmazige uitbreiding van haar netwerk in Nederland gerealiseerd. Deze uitbreiding, plus een cityring in Frankfurt en eind dit jaar de oplevering van de COBRA datakabel (zeekabel) tussen Eemshaven en Denemarken werken naar hetzelfde doel toe. Met de netwerkuitbreidingen naar Denemarken en Duitsland volgt Relined haar aandeelhouder TenneT, die met haar elektriciteitsnetwerk aanwezig is in Nederland en Duitsland en werkt aan de COBRA datakabel richting Denemarken.

Voor meer informatie over het netwerk in Frankfurt, zie de website van Relined.