AWS start gratis trainingsprogramma in strijd tegen tekort ICT’ers

AWS heeft kosteloze trainingsprogramma’s ontwikkeld bedoeld om het gebrek aan digitale vaardigheden in Europa aan te pakken. Daarmee wil het bedrijf een oplossing bieden voor de problemen die bedrijven ondervinden in de zoektocht naar geschikt ICT-personeel.

Personeelstekort

Volgens een rapport<https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/digital-europe-needs-digital-skills> van de Europese commissie ondervindt 40% van de bedrijven problemen bij het recruteren van ICT-personeel en zijn er meer dan 350.000 open vacatures voor ICT-specialisten in heel Europa. Om dit gebrek aan digitale vaardigheden aan te pakken en nieuwe kansen en banen te creëren, ontwikkelt AWS trainingsprogramma’s die kosteloos beschikbaar zijn voor 100.000 Europese burgers. Deze trainingen worden gevoerd onder namen als de AWS Academy, AWS Educate, AWSome days, AWS Tech Talks en het digital aws.training-platform. Dit om de meest gewilde vaardigheden voor cloud computing en digitale transformatie te leren. De programma’s zijn beschikbaar voor verschillende ervaringsniveaus, ook voor beginners.

Andere noemenswaardige AWS-tools zijn de AWS Educate Job Board en de arbeidsbemiddelaar: AWS re:Start. In samenwerking met onder andere het Ministerie van Defensie helpt dit programma jonge volwassenen, militaire veteranen en echtgenoten van militairen te trainen op de nieuwste softwareontwikkelingen en cloud computing-technologieën. Zo kunnen deze toekomstige ICT-professionals verschillende ICT-functies vervullen, aldus AWS.

AWS kondigt in Europa ook het programma AWS Institute aan. Dit programma moet Europese en globale leiders, beleidsmakers, onderwijsinstellingen en technologiebedrijven met elkaar verbinden om publieke uitdagingen, zoals de kloof in ICT-personeel, aan te pakken.

Meer informatie is te vinden op een blog post van Teresa Carlson, Vice President Worldwide Public Sector AWS.