Akamai verbetert security in cloud delivery platform

Akamai Technologies gaat de security rond zijn cloud delivery platform verbeteren. De verbeteringen zullen echter geen negatieve invloed hebben op de prestaties van de applicaties en websites. Zo moet het platform volgens Akamai verworden tot een belangrijke basis voor een digitale bedrijfsvoering, inclusief security en mogelijkheden voor agile implementaties, die digitale transformatie, een nieuwe generatie netwerkarchitecturen en populaire DevOps-workflows ondersteunen.

DDoS

Grote bedrijven opereren volgens Akamai in een digitaal landschap dat de nodige risico’s en onzekerheden kent. Om de productiviteit, security en concurrentievoordelen te kunnen behouden, moeten organisaties stappen nemen om hun overkoepelende netwerkarchitectuur te verbeteren. Wanneer bedrijven hun digitale activiteiten naar de cloud verplaatsen, zijn systemen vatbaar voor DDoS-aanvallen, applicatie-aanvallen en een toenemend aantal bedreigingen door bots. Uit het 2017 State of the Internet Security-rapport van Akamai blijkt dat meer dan 40% van alle online inlogpogingen kwaadaardig zijn. Het Ponemon Instituut heeft berekend dat breaches gebaseerd op deze attack vector digitale bedrijven gemiddeld 60 miljoen dollar per jaar kunnen kosten, zo schrijft het bedrijf.

Zero Trust

De verbeteringen aan het Akamai-platform moeten de toenemende dreiging van bots onder controle houden en het gevaar van misbruik van inloggegevens verminderen. Akamai Bot Manager beschikt over nieuwe functionaliteiten die apps en API’s beschermen, inclusief een client-SDK voor mobiele applicaties. Voor grotere botnets die het netwerk belasten met DDoS-aanvallen, heeft Akamai extra capaciteit aan haar scrubbing centers toegevoegd om het groeiende aantal DDoS-aanvallen te beperken. Akamai biedt secure browsing en ondersteuning van HTTPS met TLS 1.3 en inzicht in veranderende dreigingen en dreigingsactoren dankzij verbeterde security analytics.

Omdat de traditionele security perimeter van bedrijven verdwijnt en bedrijfsapplicaties naar de cloud worden verplaatst, worden secure unified access en single sign-on van levensbelang. Enterprise Application Access van Akamai is naar eigen zeggen ontwikkeld om IT- en securityteams te begeleiden naar een Zero Trust beveiligingsstructuur, waarbij secure access wordt vereenvoudigd en de kwetsbaarheden rondom cloudmigratie, het verdwijnen van de corporate perimeter en mobiele werknemers worden verminderd.

Uit het Retail Performance-onderzoek van Akamai blijkt dat een vertraging van de laadtijd van een website met twee seconden zorgt voor een stijging van de bounce rate met 103%. Daarnaast verlaat 53% van de mobiele bezoekers een pagina als het meer dan drie seconden duurt om een pagina te laden.

Omdat applicatiearchitecturen zich steeds verder ontwikkelen en digitale applicaties steeds complexer worden, wordt het voor bedrijven steeds uitdagender om een consistente en hoogwaardige klantervaring te bieden. Het Akamai-platform kan de prestaties van applicaties monitoren, optimaliseren en valideren, dankzij het toevoegen van perceived performance, page construction en application delivery metrics aan de mPulse monitoringsoplossing.

Als problemen worden ontdekt, treden er features van verschillende oplossingen in werking die zijn ontworpen om de integriteit van applicatiegebruik en ervaring te waarborgen. Dit zijn onder andere scriptbeheer en features voor resourceoptimalisatie van de Ion acceleratieoplossing, digital asset optimalisatiecapaciteiten en ondersteuning voor het Brotli compressie algoritme, Image Manager optimalisatie en mogelijkheden voor netwerkoptimalisatie in een verbeterde SDK voor de prestaties van mobiele applicaties.