EcoRacks opent eerste Immersed Computing Datacenter ter wereld

Op 20 april a.s. opent EcoRacks in Eindhoven het Datacenter van de Toekomst. Het betreft het eerste groene datacenter met een dedicated datacenter ruimte op basis van Immersed Computing. Deze technologie is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Asperitas.

Geïnteresseerden zijn op 20 april welkom vanaf 15.00 uur, waarna Willem Jan Withagen, technisch directeur van EcoRacks, en Rolf Brink, CEO van Asperitas, om 15.15 uur een korte toelichting geven op de diverse technologische en energiebesparende aspecten van het eerste Immersed Computing Datacenter in Nederland, waarvoor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een Topsector Energiesubsidie (een zogenaamde Demonstratie Energie Innovatie (DEI) subsidie) beschikbaar heeft gesteld.

Na de toelichting volgt een tour door wat ook wel een ‘datacenter in een box’ wordt genoemd, waarna het mogelijk is om te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue.

U bent op 20 april van harte welkom bij dit evenement na voorafgaande aanmelding via een mailtje aan lizette@ecoracks.nl. Het adres is Datacentrum van de Toekomst, Ambachtsweg 25, 5627 BZ Eindhoven. Meer informatie: www.ecoracks.nl