3W Infra voegt peering toe met Asteroid

IaaS-provider 3W Infra heeft de Asteroid Internet Exchange Point (IXP) toegevoegd als provider voor netwerkinfrastructuur. Het samenwerkingscontract tussen de twee partijen voorziet in peering, interconnectie, van het wereldwijde netwerk van 3W Infra met de IXP van Asteroid in Amsterdam.

Het netwerk-neutrale Internet Exchange Point van Asteroid heeft zijn basis in Amsterdam Science Park, één van de grootste internet hubs in Europa welke onderdeel is van het Nationaal instituut voor subatomaire fysica.

IXP

“Asteroid levert interconnectie services, maar we doen dit echt anders dan de meeste andere IXP spelers in de markt,” zegt Remco van Mook, CEO van Asteroid. “Wij leveren geen metro-brede connectiviteit, transport of cloud services, en we concurreren niet met onze klanten. Wij zijn in feite teruggegaan naar de essentie van peering. We focussen ons op het leveren van zeer efficiënte en kosteneffectieve lokale interconnectie met lage latency. Dat 3W infra zijn globale netwerk nu verbindt met onze sterk geautomatiseerde IXP is natuurlijk prachtig. Zij brengen latency-gevoelige klanten mee zoals cloud service providers en bedrijven binnen het gaming segment, waaronder ook zeer grote content providers.”

Aansluiting op de Asteroid IXP in Amsterdam geeft klanten van 3W infra de mogelijkheid om op een volgens de leverancier efficiënte manier interconnectie te realiseren in de Amsterdamse regio. Het Asteroid IXP platform is ontwikkeld met de nieuwste technologieën op basis van behoefte. Op het IXP platform kunnen netwerken netwerkpoorten toevoegen via de webportal van Asteroid, de features van Asteroid inzetten op gebied van beheer, peering en security, suggesties doen voor toevoeging en ondersteuning van nieuwe IXP’s, wereldwijde peering managen en nieuwe peeringverbindingen aanleggen met carriers, ISP’s en CDN’s.

Wereldwijd

Asteroid werkt ook samen met partners om IXP’s in andere delen van de wereld aan te bieden. Daarnaast werkt Asteroid ook zelf aan de uitrol van zijn vergaand geautomatiseerde IXP technologie in andere delen van de wereld, afhankelijk van de klantvraag. Zo lanceert Asteroid later dit jaar een Asteroid IXP platform in Mombasa in Kenia, een belangrijk Afrikaans internetknooppunt.
“Wij zijn onder de indruk van het zeer innovatieve platform dat Asteroid heeft ontwikkeld,” zegt Murat Bayhan, CEO van IaaS hosting provider 3W Infra. “Hun uiterst efficiënte IXP platform ontwerp biedt onze klanten een hoog automatiseringsniveau en kostenefficiëntie waar het gaat om efficiënte netwerkinrichting en interconnectiviteit behoeften in de regio Amsterdam. De internationale ambities van Asteroid sluiten tegelijkertijd goed aan bij de eigen internationale ambities van 3W Infra en het wereldwijde IaaS klantenportfolio. Zeker onze enterprise klanten en CSP’s in onze klantenkring zullen de netwerkefficiëntie die Asteroid in Amsterdam biedt kunnen waarderen, bovenop de SLA’s en compliance vereisten waaraan wij als IaaS hosting services provider voldoen.”