Universiteit Maastricht huurt verdieping Alticom voor datacenter

De Universiteit van Maastricht heeft de Daalhof toren van Alticom gekozan als locatie voor haar nieuwe datacenter. Het instituut neemt een verdieping af van de faciliteit, een van de 24 torens van Alticom.

Extern

De keuze voor Alticom volgt na een traject van twee jaar dat de Universiteit heeft afgelegd om de IT-infrastructuur te moderniseren. De UM koos specifiek voor een externe locatie om de continuïteit te waarborgen, evenals de privacy en de toekomstbestendigheid, zo laat de universiteit weten. “De gedachte dat de torens deel uitmaken van de Nederlandse noodinfrastructuur en dus altijd moeten blijven werken, is natuurlijk een extra prettige zekerheid”, aldus Jacques Beursgens, directeur ICT Service Centre van de UM.

“Steeds meer educatieve, gemeente- en financiële instellingen kiezen voor een veilige omgeving van een eigen datacentervloer van 4 tot 20 racks in onze torens”, zegt Robin Verlangen, directeur Marketing & Sales bij Alticom. “Vooral de privacywetgeving en de beheersbaarheid van een volledig eigen ruimte in onze torens speelt daar een grote rol in. Alhoewel de ultra-efficiënte koeling in combinatie met 100% Nederlandse windenergie ook vaak genoemd wordt. We zien de keuze van de UM als een bevestiging van onze goede, innovatieve datacenter koers en zijn dan ook enorm verheugd op de samenwerking met de UM.”