NTT-dochter e-shelter doet intrede in Nederland met datacenter

Datacenterleverancier e-shelter, deel van de NTT Communications Group Company, gaat zijn eerste datacenter in Nederland neerzetten. “Amsterdam 1 Data Center” zal worden opgebouwd in vier fasen van 4.000 vierkante meter IT-ruimte en zal zowel wholesale- als retail-colocatiediensten verzorgen, samen met hybride IT-bedrijfsoplossingen.
Het bedrijf verwierf de 40.000 vierkante meter grote ontwikkelingslocatie in Schiphol-Rijk en verkreeg de bouwvergunning voor 16.000 m² IT-ruimte in twee gebouwen. De bouw is reeds begonnen. Fase één, met een initiële 6MW IT-belasting, is gepland voor voltooiing en zal begin 2019 gereed zijn.

Carrier-neutraal

Zodra het datacenter volledig is voltooid, kan het volhens e-shelter tot 39,6 MW aan IT-load leveren en klanten en partners van e-shelter een breed scala aan flexibele en schaalbare datacenter-services bieden. De leverancier belooft carrier-neutraliteit met opties voor meerdere providers en cloudconnectiviteit. De faciliteit zal ook voldoen aan de Nexcenter-datacentrumstandaarden van NTT Communication.

“Nederland wordt beschouwd als een van de meest bekabelde landen ter wereld en heeft een van de meest geavanceerde markten voor datacenteractiviteiten in Europa, waardoor het de perfecte plaats is voor e-shelter en de volgende datacenterlocatie van NTT Communication”,zegt Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT Communications.. “Amsterdam in het bijzonder heeft zichzelf gevestigd als de datacenter-stad van Nederland en we verheugen ons erop ons premium datacenter-colocatieproduct op deze markt te brengen.”

Uitbreidingsplan

Nederland is een belangrijke markt voor NTT Communications en e-shelter zal toetreden tot andere NTT Group-bedrijven zoals NTT Europe, Dimension Data en NTT Security, die hier directe bedrijfsactiviteiten hebben. “Ons bedrijf groeit gedreven door de aanhoudende vraag van onze belangrijkste klantensegmenten van Enterprise en Hyperscale. Ons uitbreidingsplan is grotendeels gebaseerd op de bestaande vraag van klanten om de e-shelter datacenterdiensten buiten onze bestaande DACH-markten te leveren .” zei Rupprecht Rittweger, CEO en oprichter van e-shelter.

e-shelter is momenteel actief op tien Europese locaties, waaronder Frankfurt, Wenen en Zürich, en er zijn in Europa meerdere sites gepland die proactief worden ontwikkeld om aan de vraag van de klant te voldoen. Met deze uitbreiding in Nederland wil e-shelter zijn positie onderstrepen als een toonaangevende leverancier van colocatiediensten en cloud-marktplaatsen in Europa.