Vertiv sluit aan bij energie-alliantie Ericsson

Vertiv gaat deel uitmaken van de energie-alliantie van Erisson, volgens het bedrijf een competitieve ecosysteem- en managementinterface die gericht is op het vergroten van marktaandeel en omzetgroei. De langetermijnovereenkomst bouwt volgens de partijen voort op de kracht van het wereldwijde bereik, de unieke productcompetentie en dienstverlening van Vertiv en de snelheid en flexibiliteit van zijn eersteklas onderzoeks-, ontwerp- en engineeringteams.

Radio Site System

De alliantie maakt deel uit van het Ericsson Radio Site System, dat alle componenten van de locatie-infrastructuur omvat voor mobiele operators. De samenwerking stelt Ericsson naar eigen zeggen in staat om krachtiger te concurreren door het portfolio uit te breiden met een betere toegang tot nieuwe technologieën, de regionale verkoopondersteuning te versterken en een consistent ecosysteem te creëren ter ondersteuning van telecomtoegangsnetwerken en 5G-implementaties. Daarnaast beloven Ericsson en Vertiv nauw samen te werken bij de planning en ontwikkeling van strategische productportfolio’s, met verwachte synergieën in onderzoek en ontwerp en time-to-market.

Via de energie-alliantie van Ericsson biedt Vertiv op maat gemaakte OEM-stroomsystemen en -behuizingen, waaronder hybride zonne-energieoplossingen voor locaties die niet of slecht zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit wordt aangevuld met het wereldwijde product-, oplossingen- en dienstenaanbod van Vertiv.

Complementair

Nishant Batra, hoofd Product Area Network Infrastructure bij Ericsson, zegt: “De verdere ontwikkeling van het netwerk begint op locatie. Dit is een echt complementaire samenwerking. Wij werken al lange tijd samen met Vertiv en weten dat wij op de uitgebreide expertise, het sterke portfolio en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf kunnen rekenen. De leden van de alliantie combineren het beste van hun radiolocatietechnologie, vaardigheden en mogelijkheden om een breder, flexibeler en concurrerender portfolio te ontwikkelen om serviceproviders via het Ericsson Radio System te helpen bij hun 5G-evolutie. We blijven leveranciers aan boord halen voor aanvullende productcategorieën met een sterke focus op duurzame energie. Serviceproviders willen en eisen een naadloze overgang. De energiealliantie van Ericsson ondersteunt dit.”

“Deze alliantie weerspiegelt onze niet-aflatende focus op onderzoek en ontwikkeling als sleutel om de talrijke uitdagingen van deze snel ontwikkelende digitale wereld het hoofd te bieden”, aldus Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA. “Dankzij de samenwerking met Ericsson kunnen wij de krachten van onze bedrijven bundelen en op lange termijn winstgevende groei realiseren door nog scherper en concurrerender te worden.”