Alticom opent datacenter in Lelystad

 

Alticom heeft een nieuw datacenter opgeleverd in de mediatoren in Lelystad. Het is het eenentwintigste datacenter van de leverancier van broadcasting- en telecominfrastructuur. De eerste partijen die gebruik maken van de faciliteit in Lelystad zijn Galaxy Group en Support 2U.

 

Centraal

De mediatoren staat aan de westkant van de stad en kijkt uit over de Oostvaardersplassen. Galaxy en Support 2U zijn vooral overtuigd door de centrale ligging van het datacenter. “De centrale ligging in Lelystad en de landelijke dekking van de andere mediatorens is voor ons een grote pre”, vertelt Quint van Eijk, technisch eindverantwoordelijke van Galaxy. Galaxy Group is gevestigd in Lelystad en gespecialiseerd in veilige communicatie- en ICT-oplossingen op het gebied van mobiele toegang, vaste toegang en cloud- en datadiensten. “De ruimte wordt ultra-groen gekoeld. Dit zorgt voor kostenbesparing en is goed voor het milieu.” Ook voor Support 2U is de ligging belangrijk, evenals de faciliteiten zelf en “ook zeker vanwege het prettige en rechtstreekse contact met Alticom”, aldus Dixon van Iersel, directeur van Support 2U.

Tier III

Het ontwerp van alle datacenters van Alticom gerealiseerd volgens Tier III-normen, met redundante stroomvoorzieningen en installaties voor klimaatbeheersing. Hiermee is de uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur volgens Alticom gegarandeerd. Het datacenter is modulair, wat het eenvoudig maakt om de capaciteit op den duur uit te breiden. Het datacenter is volgens Alticom ook duurzaam door de inzet van waterkoeling en honderd procent groene stroom. Het duurzame karakter van de datacenters schuilt ook in het hergebruik van bestaande objecten.

Tien jaar geleden maakte Alticom de keuze om naast omroep- en telecomvoorzieningen, datacenters te huisvesten, aangezien veel relevante installaties al aanwezig waren. Alticom beheert 24 torens, waarvan nu 21 ook over een datacenter beschikken.

ChannelConnect-Alticom-Lelystad-Datacenter
De oude ‘televisietoren’ van Lelystad, nu een Alticom Datacenter.